Sosyal Medya

Güncel

Denizli Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümüyle ilgili suikast soruşturması

Denizli Başsavcısı Mustafa Alper’in ölümüne neden olan kamyon kazasına ilişkin soruşturmada suikast ihtimali de araştırılıyor.



15 Temmuz darbe giriÅŸiminin önlenmesinde etkin rol oynayan Denizli Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Mustafa Alper ile ÅŸoförü Muzaffer AkÅŸehirli’nin ÅŸehit olduÄŸu, koruma polisi Ramazan UÄŸur’un da yaralandığı trafik kazasıyla ilgili soruÅŸturma, suikast dahil çok yönlü olarak sürdürülüyor. Alper’in makam otomobiline çarpan hafriyat yüklü kamyonun ÅŸoförü UÄŸur Tufan’ın ehliyetine bundan bir ay önce 2019 yılına kadar alkollü araç kullanmak suçundan el konulduÄŸu orta çıkmıştı. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan UÄŸur Tufan’ın uyuÅŸturucu madde kullanmak suçundan da UÅŸak’ta yargılandığı tespit edildi. UÄŸur Tufan’ın arkadaÅŸ oldukları Zeki A.’nın daveti üzerine çalışmak için 10 gün önce Denizli’ye geldiÄŸi belirlendi. Zeki A. da polis tarafından gözaltına alındı. Kazaya sebep olan kamyon, Zeki A.nın eÅŸinin üzerine kayıtlı çıktı.

BÄ°RLÄ°KTE SON YOLCULUÄžA 

Åžehit BaÅŸsavcı Mustafa Alper ve ÅŸoförü Muzaffer AkÅŸehirli için Denizli Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ da katıldı. Alper’in Hakim eÅŸi Hatıran Alper, kızları Aslı Begüm ve Ä°rem Beril ile AkÅŸehirli’nin eÅŸi Dudu AkÅŸehirli, oÄŸlu Ahmet AkÅŸehirli, kızları Asiye Özkul ve Elif Turhan’a taziyelerini ileten BozdaÄŸ, tören sırasında da aileleri sık sık teselli etti. BozdaÄŸ, törende yaptığı konuÅŸmada BaÅŸsavcı Mustafa Alper ve ÅŸoför Muzaffer AkÅŸehirli’nin devlete büyük hizmetlerinin bulunduÄŸunu dile getirdi.

GÖRÜNMEZ KAHRAMAN

BozdaÄŸ, “Belki Türkiye’de çok az kiÅŸi bilir ama Mustafa Alper baÅŸsavcım, darbe giriÅŸiminin baÅŸarısızlığa uÄŸratılmasında görünmez kahramanlardan biridir. Yaptıkları, aldığı risk ve ortaya koyduÄŸu cesaret ve adamlıkla milletine ve devletine gerçekten ifade edemeyeceÄŸim derecede büyük hizmetin altına
imza atmıştır” dedi.

‘BÖYLE GÖNDERMEDÄ°M’

Törenin ardından Mustafa Alper’in tabutu başına gelen eÅŸi Hatıran Alper ve kızları Aslı Begüm ile Ä°rem Beril gözyaşı döktü. EÅŸinin Türk Bayrağı’na sarılmış tabutuna dokunan Hatıran Alper’in “Mustafam, ben seni evden böyle göndermedim” sözleri yürekleri daÄŸladı. Åžehit BaÅŸsavcı Mustafa Alper’in annesi Ulviye Alper de Bakan Bekir BozdaÄŸ’a, “Benim oÄŸlum bulunduÄŸu yere tırnaklarıyla kazıya kazıya geldi, ne olur dua edin” diye seslendi.

TOPRAÄžA VERÄ°LDÄ°LER

BaÅŸsavcı Alper’in naaşı, Denizli’deki törenin ardından helallik alınması için MuÄŸla’nın Kavaklıdere ilçesindeki baba ocağına götürüldü. Åžehit BaÅŸsavcı Mustafa Alper, Kavaklıdere Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazını ardından götürüldüğü Aydın’ın Söke ilçesinde topraÄŸa verildi. Makam ÅŸoförü Muzaffer AkÅŸehirli Denizli’de Çakmak Mezarlığı’na defnedildi.

KORUMA POLiSi O ANI ANLATTI

Kazadan yaralı kurtulan koruma polisi Ramazan UÄŸur, o anları anlattı. UÄŸur, “KuÅŸkulu bir durum, önden beyaz, arkasından siyah bir araba geliyor. Åžoförün durması lazım. ‘Ben kamyonum seni ezer geçerim’ mantığıyla olmaması gerekir. Kural gereÄŸi de ‘dur’ levhasını görüp durması gerekiyordu. Niye durmadı onu da bilmiÅŸ deÄŸilim. Ben sadece sarı kamyonu gördüm, çarptığımızı bile hatırlamıyorum” dedi. BaÅŸsavcı Alper’in kazadan önce oldukça neÅŸeli olduÄŸunu anlatan UÄŸur, “Mutlu bir ÅŸekilde geldi, ‘günaydın’ dedi. Herhangi bir sıkıntısı yoktu, neÅŸeliydi” diye konuÅŸtu.

FETÖ’NÃœN KORKULU RÃœYASIYDI

Trafik kazasında ÅŸehit olan Denizli Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Mustafa Alper, FETÖ ile mücadelede gösterdiÄŸi üstün gayretle dikkati çekmiÅŸti. Cesareti, feraseti, hukuka inancı, çalışkanlığı, kutsal bildiÄŸi vatanı ve millet için mücadele azmi son derece yüksek olan Alper, FETÖ’nün darbe giriÅŸiminde de büyük bir sorumluluk almıştı. 17 savcıyla birlikte hemen soruÅŸturmalara baÅŸlayan Alper’in bizzat sorguladığı darbeci askerlerden bazıları 36 saat süren iÅŸlemlerin ardından tutuklanmıştı.

250 SORUÅžTURMA

Alper, FETÖ’nün darbe giriÅŸiminde bulunan askerler hakkındaki ilk iddianameyi de hazırlayarak vatan hainleri hakim karşısına çıkaran isim olmuÅŸtu. BaÅŸsavcı Mustafa Alper, FETÖ hakkında, en iyi organize olduÄŸu il olan Denizli’de
250 civarında soruşturma açılmasını sağlamıştı.

Yaklaşık 2 yıl önce Denizli’ye atanan Alper, ceza infaz kurumlarında uyguladığı sosyal projelerle adından söz ettirdi. BaÅŸsavcı Alper, Bozkurt Kadın Açık Ceza Ä°nfaz Kurumu ve Çocuk EÄŸitim Evi’ndeki kadın mahkumların ürettiÄŸi tekstil ürünlerini, ‘Zen-Ce’ markası adı altında tescil ettirerek piyasaya sunulması için son haline getirdi. Alper. ‘Zen-Ce’ markasını 15 Mayıs’ta açıklamayı planlıyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.