Sosyal Medya

Güncel

Türkiye Kuveyt'e askeri üs kuruyor

Türkiye, Katar'dan sonra Kuveyt'le de Türk askerinin konuşlanması konusunda anlaşma sağladı



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Kuveyt ziyaretinde bir takım askeri anlaÅŸmalar imzalandığı, bu çerçevede Türk askerinin Kuveyt’te konuÅŸlanabileceÄŸi belirtiliyor.

Ä°ngiltere’de yayımlanan Arapça gazetelerden El Arabi El Cedid’in haberine göre Türk askerinin Kuveyt’e konuÅŸlanmasına imza atan Kuveyt aynı zamanda Mısır için arabulucu rolü oynuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son iki yılda Kuveyt Emiri ile dört defa bir araya geldi. Son görüşmede taraflar, siyasi ve ekonomik olmak üzere birçok konuyu ele aldı.

Ziyarette Kuveyt ve Türkiye, Türk askerinin Kuveyt’te bulunmasıyla sonuçlanabilecek birtakım askeri anlaÅŸmalara imza attılar. 

Bu arada Kuveyt son dönemde Körfez Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi’ne üye bazı ülkelerle Türkiye arasında Mısır ve Suriye dosyaları baÄŸlamında bakış açılarını yaklaÅŸtırma konusunda da önemli rol oynadığı savunuldu.

El Arabi El Cedid’e konuÅŸan üst düzey bir diplomatik kaynak, "Kuveyt, Türkiye ile Mısır’ın bakış açılarını yakınlaÅŸtırma konusunda önemli bir rol üstlenecek. ErdoÄŸan’ın Kuveyt’e gelmesinden bir gün önce ayrılan Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdülfettah el Sisi, terörle mücadelede ve ekonomik alanlarda iÅŸbirliÄŸi için Kuveyt hükümetinden Türkiye’yle iletiÅŸim kanalı açma talebinde bulundu” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.