Sosyal Medya

Güncel

Mete Yarar: Yenikapı ruhu devam etmeli

Sosyal medya ve diğer iletişim kanalları üzerinden farklı grupları temsil ettiğini söyleyen (asla inanmıyorum) grupların provokasyonlarına lütfen kanmayın. Bugün cumhuriyetimizin kurucu ilkeleri ve Yenikapı ruhu çerçevesinde birleşme ve bütünleşme zamanıdır. Bugün ortak değerlerimize sahip çıkma zamanıdır.



Ä°lk yazımı yazdığım günden bu yana deÄŸindiÄŸim ana konu, saygı ve sevgidir. Dil olarak asla ayrıştırıcı ve ötekileÅŸtirici bir dil kullanmamaya çok özen gösterdim. 
 
Bunu da geçmiÅŸten gelen aile terbiyemden, eÄŸitim ve öğretimimden aldım. BulunduÄŸum yerlerde karşılaÅŸtığım sorunları görmem de hayata dair baÅŸka ÅŸifreleri benliÄŸime ekledi. Ayrışan ve bölünen yerlerde asıl sorunun sevgisizlik, tarihin çarpıtılması ve saygının kaybedilmesi olduÄŸunu gördüm. 
 
Tarihinden kopartılan ve geçmiÅŸle baÄŸ kurması istemeyen nesillerin günlük hayatta sevgisizliÄŸi tetikleyecek türlü olaylar ile çatışmanın içine nasıl çekildiÄŸini gözlemledim. Konular abartılı bir ÅŸekilde anlatıldığında gençliÄŸin nasıl direk etkilendiÄŸini ve harekete geçtiÄŸini gözlemledim.   Dünyanın ayrışan bütün yerlerinde kullanılan ÅŸablon üç aÅŸağı beÅŸ yukarı hep aynıdır. Küçük nüanslar din ve geleneklerden oluÅŸur. 
 
***
 
Düşünsenize, hepsi bu tuzakların içine nasıl oldu da çekilebildiler? Kimse bu tehlikeyi fark edip önüne geçemedi mi? Açıkçası ÅŸahit olduÄŸum kadarıyla söyleyebileceÄŸim tek ÅŸey, büyük çoÄŸunluÄŸun bunu gördüğü ancak seslerinin kötülerinki kadar çıkamadığı. Ses çıkartmaya çalışanlar da örtülü operasyon çeken emperyalistler tarafından, etki ajanları tarafından etkisizleÅŸtirildiler. Herkesin karmaşık ÅŸekilde yüksek sesle bağırması sonucunda da itirazları kimse tarafından duyulmadı. 
 
Tarih, kimin nasıl okumak istediÄŸine göre farklı yorumlanabiliyor. Bizim yaptığımız gibi geçmiÅŸ tarihimizdeki evrakları fazla araÅŸtırmayınca ortalık da dedikodu ve manipülasyondan geçilmiyor. Bu tespiti yakın tarihimizdeki olaylar için dahi söyleyebilirim. Siz 15 Temmuz gibi herkesin gözü önünde yaÅŸanan bir olayı anlatırken görmek istemeyen gözlere Osmanlı tarihini veya Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluÅŸ dönemini anlatabileceÄŸinizi mi düşünüyorsunuz? Aslında zor ama evet, ben ısrarla anlatabileceÄŸimizi düşünüyorum. Daha fazla yazarak, belge koyarak ve araÅŸtırarak bunları anlatabiliriz. Bunu yaparken de ayrıştırmayı planlayanlardan daha fazla sesimizi çıkartacak ve daha cesur olacağız.
 
***
 
Sayın CumhurbaÅŸkanı, Yenikapı konuÅŸmasında bu deÄŸerlere dikkat çekmiÅŸ ve önümüzdeki dönemde ortak bir bilinçle hareket etmemiz gerektiÄŸini vurgulamıştı. Bunun sonuçlarını da 15 Temmuz yaralarını hızlı bir ÅŸekilde onararak göstermiÅŸtik. Bu birlik El Bab’da, Irak ‘ta ve terörle mücadelede sonuç aldırmıştı. Ekonomik kriz yaratmaya çalışan güçleri durdurmuÅŸtu. 
 
Seçimlerde ve uygulama öncesinde   sert ÅŸekilde tartışabiliriz. Sorun yarışma bittiÄŸinde güçlerimizi birleÅŸtirerek aynı noktaya odaklanabilmek.  
Tarihimize yön vermiÅŸ önemli ÅŸahsiyetlerle ilgili onlarca ÅŸey söylenebilmektedir. Bu, Osmanlı’nın kuruluÅŸunu oluÅŸturan kiÅŸilerden baÅŸlatılmaktadır. 
 
Gelelim son günlerdeki Atatürk ve yakınlarına yapılan saldırılara. Bu saldırıları ne ahlaken ne dinen ne de akademik bir eleÅŸtiri sınırları içinde deÄŸerlendirmem ve kabul etmem mümkün deÄŸildir. Sırf  bugün  için deÄŸil geçmiÅŸ dönemde yapılan saldırıları da   bu çerçeve dışında asla kabul etmedim ve her yerde bunlara gereken cevabı verdim. 
 
***
 
Bazılarının bana hatırlattığı gibi, ben atalarıma saygıyı ve deÄŸerlerime sahip çıkmayı askerlik mesleÄŸimde öğrenmedim. Ben bunu ailemden ve büyüklerimden öğrendim. MesleÄŸim bana atalarımızın bize bıraktıklarına hizmet için fırsat sundu. Zaten harp okuluna gelinceye kadar bunları öğrenmemiÅŸ ve içinize sindirmemiÅŸ iseniz geçmiÅŸ olsun demekten baÅŸka bir çarem de kalmıyor. 
 
Ben kuruluÅŸ tarihini M.Ö 209 kabul eden bir kurumda çalıştım   ve cumhurbaÅŸkanlığı forsunda 16 yıldızın ne anlama geldiÄŸini bilerek bu vatanda yaşıyorum. Bu nedenle tarihimize kesintiler vererek saygı duymuyorum. Bizi bu günlere taşıyanlara,   genlerimize onur, ÅŸeref ve insani deÄŸerleri aktaran atalarımıza ve cumhuriyetimizi kuran Atatürk ve arkadaÅŸlarına bütünsel bir bakış açısı ile sevgi ve saygı duyuyorum. 
 
Sosyal medya ve diÄŸer iletiÅŸim kanalları üzerinden farklı grupları temsil ettiÄŸini söyleyen (asla inanmıyorum) grupların provokasyonlarına lütfen kanmayın.    Bugün  cumhuriyetimizin kurucu ilkeleri ve Yenikapı ruhu çerçevesinde birleÅŸme ve bütünleÅŸme zamanıdır.  Bugün ortak deÄŸerlerimize sahip çıkma zamanıdır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.