Sosyal Medya

Güncel

HDP: TRT Genel Müdürü görevden alınsın

HDP Grup Başkanvekilleri 16 Nisan referandumunda taraflı yayın yaptığı ve HDP'ye söz hakkı vermediği gerekçesiyle TRT Genel Müdürü'nün görevden alınması için RTÜK'e başvurdu.



HDP Grup BaÅŸkanvekilleri Ahmet Yıldırım ve Filiz KerestecioÄŸlu, TRT Genel Müdürünün görevden alınması için iÅŸlem baÅŸlatılması talebiyle RTÃœK BaÅŸkanlığına baÅŸvuruda bulundu. 

16 Nisan referandumunda taraflı yayın yaptığı, siyasi parti ve gruplar arasında fırsat eÅŸitliÄŸi saÄŸlamadığı, söz programları, canlı yayınlar ve haber bültenlerini orantısız bir biçimde iktidar partisi ve CumhurbaÅŸkanı’nın siyasi kampanyasına ayırdığının yayın verileriyle sabit olduÄŸu belirtilen baÅŸvuru dilekçesinde “YSK’nin belirlediÄŸi seçim yayını dönemi yayınlarında TRT Haber kanalında yapılan referandum yayınları incelendiÄŸinde gerçekleÅŸen canlı yayın/söz programlarının yüzde 55’i AKP’ye,  yüzde 37’si CumhurbaÅŸkanlığına, yüzde 6’sı CHP’ye, yüzde 2’si ise MHP’ye ayrılmıştır. Parlamentonun 3’üncü büyük partisi Halkların Demokratik Partisi’ne ise yüzde sıfır oranında yer verilmiÅŸtir” denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.