Sosyal Medya

Dünya

Lavrov: Türkiye ile Almanya'dan daha iyiyiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Türkiye ile ilişkilerinin Almanya'ya göre daha iyi geliştiğini bildirdi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel ve Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile görüşmelerini deÄŸerlendiren Lavrov, "HerÅŸey çok iyi ve faydalı geçti." dedi.

Lavrov "Mir" TV kanalına yaptığı açıklamada, "Ä°ki farklı ülke ve iki farklı partner ile görüşmeler dikkate alınınca sonuçlar tabi ki birbirinden farklı oluÅŸtu. Åžu anda Türkiye ile iliÅŸkilerimiz Almanya ile iliÅŸkilerimize göre daha olumlu tempolarla ilerliyor." dedi.

Lavrov: Türkiye ile Almanya'dan daha iyiyiz

Lavrov, Rusya'nın Almanya ile ticaret hacminin çok büyük olduÄŸunu belirterek, "Ä°ki ülke birlikte çalışma konusunda ilgili. Alman ÅŸirketler Rusya'dan gitmiyorlar." dedi. Türkiye'ye gelince Rus bakan iki ülke arasında büyük projelerin hayata geçirildiÄŸini, iki ülke liderinin bu süreçlerin nasıl ilerlerdiÄŸine baktıklarını ve ek olarak neler yapılabileceÄŸini deÄŸerlendirdiklerini kaydetti.

Devam eden Lavrov, "Bu hem Türk Akımı'nı hem de Akkuyu projesini kapsıyor. Bilindik sebeplerden dolayı geçici olarak durdurulan ticari ve ekonomik iliÅŸkilerimizin büyük çoÄŸunluÄŸu yeniden baÅŸlatıldı. Gerekli talimatlar devlet baÅŸkanımız tarafından verildi. DiÄŸer konularda da çalışmalar devam edecek." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.