Sosyal Medya

Dünya

Pentagon'dan 'YPG'ye silah' açıklaması

ABD'nin YPG'ye ağır silah vermesiyle ilgili açıklama yapan ABD Savunma Bakanı James Mattis, "Türkiye'nin endişesini çözmeye çalışacağız" dedi



ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD'nin YPG'ye ağır silah vermesiyle ilgili  "Türkiye'nin endiÅŸesini çözmeye çalışacağız. Güvenlik için Türkiye ile yakın çalışacağız" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Litvanya ziyareti sırasında konuşan ABD Savunma Bakanı James Mattis, "Güney sınırında güvenliği sağlamak için Türkiye ile çok yakın çalışacağız. Orası Avrupa'nın da güney sınırı ve yakın işbirliği içerisinde olacağız" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın, PKK’nın Suriye kolu PYD’ye silah verilmesi talimatını önceki gün imzaladığını açıklamıştı.

Pentagon Sözcüsü Dana White yaptığı yazılı açıklamada, “Dün BaÅŸkan (Trump), DEAÅž karşısında Rakka’da açık bir zafer kazanmak için, gerekli görüldüğünde Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) Kürt unsurlarını teçhizatlandırmak üzere Savunma Bakanlığını yetkilendirdi.” ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da , YPG'ye verilen silahların PKK'nın eline geçtiğini ve Türkiye için tehdit olduğunu söylemişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.