Sosyal Medya

Dünya

Hollanda'da yüzünü açmayan kadının sosyal yardımı kesildi

Temyiz mahkemesi, Utrecht Belediyesi’nin, iş eğitimi sırasında peçesini açmaya kadına verilen sosyal yardımı kesmesini haklı buldu.



Mahkemenin kararının gerekçesinde, peçeyi yasaklamanın inanç özgürlüğüne aykırı olduğu ancak bu durumun farklılığından dolayı belediyenin haklı bulunduğu belirtildi.

Gerekçede, ülkenin mevcut toplum yapısında, peçesi bulunan bir kadının iÅŸ bulma ÅŸansının ‘sıfır’ olduÄŸu ve kadının bu yüzden kamu fonu ile karşılanan eÄŸitimde belediyeye gereksiz yük olmasından dolayı böyle bir kararın verildiÄŸi bildirildi.

Ayrıca, açık bir yüzün, insan ilişkilerinde önemli rol oynadığı ve işe alınma konusunda büyük bir etken olduğu savunuldu.

HOLLANDA’DAN AYRILIP Ä°NGÄ°LTERE’YE GÄ°TTÄ°

Müslüman kadın, 2013 yılında belediye tarafından gönderildiÄŸi iÅŸ eÄŸitimi sırasında yüzünü açmayı reddetmiÅŸti. Belediye bunun üzerine bir süreliÄŸine Müslüman kadına verilen sosyal yardımın bir bölümünü kesme kararı almıştı. Müslüman kadın konuya yargıya taşımıştı. Kadın, eÅŸinin Ä°ngiltere’de iÅŸ bulmasının ardından Hollanda’dan ayrılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.