Sosyal Medya

Güncel

Milli Gazete yazarı: Pelikancı ve sözde İslamcı kanada kötü haber!

"Erdoğan, eski kuruculardan bir iki kişiyi yönetime alacak gibi"



CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ve AKP'yi kuran çekirdek kadronun içinde yetiÅŸtiÄŸi Milli Görüş çizgisinin yayın organı Milli Gazete'nin yazarı Ahmet Yavuz, halk oylamasının ardından iktidara yakınlığıyla bilinen köşe yazarları arasında baÅŸlayan "tasfiye" tartışmalarıyla ilgili olarak "ErdoÄŸan öyle bir yapı kurmaya çalışıyor ki, liberaller de, milliyetçiler de, Kürtler de, ulusalcılar da, Ä°slamcılar da 'Bize kucak açtı' desin. Pelikancı ve sözde Ä°slamcı kanada, trollere, kötü haber; bariz bir rengin ağırlığı olmayacak" görüşünü dile getirdi. Yavuz, "ErdoÄŸan’ın iÅŸi zor yani. Adeta yeni parti kuruyor çünkü" iddiasını ileri sürdü. 

Ahmet Yavuz'un "ErdoÄŸan yeni parti mi kuruyor?" baÅŸlığıyla yayımlanan (9 Mayıs 2017) yazısı şöyle:

Geçen hafta Külliye, Meclis kaynaklarımı sizler için yokladım. AK Parti katlarındaki beklentileri ve yaÅŸanan havayı gözlemledim. Hatırlayın lütfen. Daha önce, Tayyip Bey’in 15 Temmuz’dan sonra “Bana yeni bir parti kurdurtmayın” çıkışını yazmıştık. 
Åžimdi 21 Mayıs’ta 33 ay sonra partisinin başına dönüyor.  Yüzde 50+1’i getirecek bir kadro oluÅŸturmak için ipleri ele alıyor. 

 
***
Öncelikle ErdoÄŸan, 33 ayın hesabını masaya iyi yapacak! Ä°lk olarak, referandum sürecinden baÅŸlayacak. Kendisi ve BaÅŸbakan Yıldırım, canla baÅŸla evet için çalışırken, Umre ziyaretleri yapanları, evet dememek için köşe bucak kaçanların hesabını görecek. 16 Nisan referandumunda kaybeden iller, çalışmayan teÅŸkilatların hesabı da bu cümleden!Buna karşın, eski kuruculardan, partide abi konumunda göstermelik de olsa bir iki kiÅŸiyi yönetime alacak gibi.  Gençleri, kadınları ihmal yok. KonuÅŸkan deÄŸil çalışkan, siyasetçi deÄŸil, ÅŸantiyeci gibi çalışan bir ekibi hedefliyor.  

 
***
Öyle bir yapı kurmaya çalışıyor ki, liberaller de, milliyetçiler de, Kürtler de, ulusalcılar da, Ä°slamcılar da “Bize kucak açtı” desin! Pelikancı ve sözde Ä°slamcı kanada, trollere, kötü haber! Bariz bir rengin ağırlığı olmayacak. ErdoÄŸan’ın iÅŸi zor yani! Adeta yeni parti 
kuruyor çünkü!

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.