Sosyal Medya

Güncel

Böke kimin projesi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yerine, partideki görevlerinden istifa eden İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’yi Genel Başkanlık koltuğuna oturtmak için düğmeye basıldı. Böke’nin istifa etmeden önce ABD’nin Ankara Büyükelçisi ile görüştüğü iddia ediliyor.



Kumpasla Deniz Baykal’ı koltuÄŸundan edip yerine Kemal KılıçdaroÄŸlu’nu getiren irade, CHP Lideri KılıçdaroÄŸlu’ndan da ümidi kesince baÅŸka projeleri devreye soktu. KılıçdaroÄŸlu’nun yerine partideki görevlerinden istifa eden Ä°zmir Milletvekili Selin Sayek Böke’yi Genel BaÅŸkanlık koltuÄŸuna oturtmak için düğmeye basıldı. Böke’nin istifa etmeden önce ABD’nin Ankara Büyükelçisi ile görüştüğü iddia ediliyor.

MERAL OPERASYONU TUTMADI

Siyaseti dizayn eden çevreler 16 Nisan sonrası yeni planlarını devreye sokmaya baÅŸladı. Bu çevre, 1 Kasım seçimleri sonrası MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli ve MHP yönetimini deÄŸiÅŸtirmek için Meral AkÅŸener’i sahaya sürmüştü. MHP üzerine yapılan operasyon ve FETÖ ile baÄŸlantıları tespit edilen hakimler aldıkları kararlarla MHP’ye olaÄŸanüstü kongerenin yolunu açmışlardı.

Ä°TÄ°RAZLAR YOLU TIKADI

MHP yönetimi ise mahkemelere yaptığı itirazlarla olaÄŸanüstü kurultay yolunu kapadı. 15 Temmuz FETÖ’cü darbe giriÅŸiminin ardından muhalifler lehine karar alan hakim ve savcıların FETÖ ile iltisakı belgelenince MHP üzerine yapılan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’yi koltuÄŸundan edip Meral AkÅŸener’i MHP’nin başına geçirme planları suya düştü.

Meral AkÅŸener

ABD BÜYÜKELÇİSİ İLE ESRARENGİZ GÖRÜŞME

Selin Sayek Böke, Özgür Özel, Veli AÄŸbaba, Aykut ErdoÄŸdu, Ä°lhan Cihaner ve Zeynep Altıoklar’ın birlikte hareket ettiÄŸi, bu grubun KılıçdaroÄŸlu’nun yerine gelip, eÅŸbaÅŸkanlık sistemini hayata geçirmek istedikleri belirtildi. Parti kulislerinde, Özel ve Böke’nin geçtiÄŸimiz cuma günü Amerikan Büyükelçisi ile görüştüğü iddia edildi. Aykut ErdoÄŸdu ile KılıçdaroÄŸlu’nun anlaÅŸtığı, Böke’nin yerine ErdoÄŸdu’nun yerine bunları getirince grubun da dağıtıldığı belirtiliyor.

'GÖREV' SIRASI SELÄ°N’DE

MHP üzerine oynanan oyun tutumayınca, siyaseti dizayn eden irada yeni bir giriÅŸime hazırlanıyor. Meral AkÅŸener Projesi tutumayınca, sıra Selin Sayek Böke’ye geldi. KılıçdaroÄŸlu’nu Genel BaÅŸkanlık koltuÄŸuna oturtarak CHP’yi dizayn edenler yine devreye girdi. Muhaliflerin çıkışıdan rahatsız olan bu el, Böke için operasyon baÅŸlattı. Partideki görevlerinden istifa eden Böke’nin, olaÄŸanüstü kurultayda genel baÅŸkanlığa aday gösterileceÄŸi belirtiliyor.

PARTÄ° 'DSP’NÄ°N SON ZAMANLARINA DÖNDÃœ'

KılıçdaroÄŸlu’na muhalif isimler ise, Böke’nin bu çıkışını danışıklı dövüş olarak görüyor. Böke’nin yönetime karşı imiÅŸ gibi yaptığını dile getiren muhalif isimler, DSP’nin son dönemindeki olayların ÅŸimdi CHP’de yaÅŸandığını belirterek, “Arkasına 3 milletvekili takan her gün bir proje ile çıkıyordu. Åžimdi CHP’de DSP’nin o günlerine döndü” deÄŸerlendirmesinde bulunuyorlar.

 

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.