Sosyal Medya

Güncel

'Ah Suriye keşke seni tanımasaydım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de yaşanan vahşet yüreğimizi yakıyor. Bazen şunu söylüyorum 'Ah Suriye keşke seni tanımasaydım' tanıdıktan sonra çok daha zorumuza gidiyor" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mukaddes Emanetler Işığında Konferansı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Mukaddes emanetlere ev sahipliği yapıyor olmamız milletçe bizim en büyük iftihar sebeplerimizden biridir. Bu emanetlere bizden daha iyi sahip çıkabilecek hiç bir şekilde saygıda kusur etmeyecek başka bir millet olduğunu da sanmıyorum.

Dünyayı dolaşıyorum gerçekten bu hassasiyeti bizim milletimiz emanetleri aldığı günden bu yana çok dikkatli ve hassasiyetle bugüne getirdi ve güçlenerek de götürüyor. Çevremize baktığmızda çok önemli nice eserin mekanın nice eşyanın maalesef ya tamamen kaybolup gittiğini ya da harap vaziyette olduğunu görüyoruz.

Bizim ecdadımız Medine'deki son askerimiz çekilene kadar Peygamber efendimizin aziz hatıralarına hürmette en küçük bir kusur etmemiştir.

Mülazim İdris Sabih Bey. Efendimiz'i korumak için kalede mahsur kalıp canlarının boğazlarına geldiği bir gün Fahreddin Paşa'ya ithafen yazıp Peygamberimiz Efendimiz Aleyhisselam'a hitap ettiği bir şiiri var genç subayın. Bir hıçkırık gibi dökülen bu mısralar:

'Yapamaz Ertuğrul Evladı sensiz

Can verir canânı veremez Türkler

Ebedi hadimü'l-Harameyniniz

Ölsek de ravzanı ruhumuz bekler'

Mukaddes emanetlere adeta gözümüz gibi bakarak işte bugünlere kadar geldik. Topkapı Sarayı'ndaki Mukaddes Emanetler Dairesi'ni en son 2007 yılında kapsamlı bir tadilattan geçirip genişlettik.

 

 

 

 

 

 
'Ne milletmişiz yahu, ne ecdadımız varmış'

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.