Sosyal Medya

Güncel

"Bölünmemize zemin hazırlamaya çalışanlara izin vermeyeceğiz!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Mukaddes Emanetler Konferansı'nda konuşma yaptı. Erdoğan, 'İnşallah bölünmemize zemin hazırlama gayreti içerisine girenlere bu fırsatı milletimizle beraber vermeyeceğiz' dedi



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Mukaddes Emanetler Konferansı'nda konuşuyor.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
 
Mukaddes emanetlere ev sahipliği yapıyor olmamız milletçe bizim en büyük ifitihar sebeplerimizden biridir. Bu emanetlere bizden daha iyi sahip çıkabilecek hiç bir şekilde saygıda kusur etmeyecek başka bir millet olduğunu da sanmıyorum.
 
Dünyayı dolaşıyorum gerçekten bu hassasiyeti bizim milletimiz emanetleri aldığı günden bu yana çok dikkatli ve hassasiyetle bugüne getirdi ve güçlenerek de götürüyor. Çevremize baktığmızda çok önemli nice eserin mekanın nice eşyanın maalesef ya tamamen kaybolup gittiğini ya da harap vaziyette olduğunu görüyoruz.
 
Bizim ecdadımız Medine'deki son askerimiz çekilene kadar Peygamber efendimizin ﷺ aziz hatıralarına hürmette en küçük bir kusur etmemiÅŸtir.
 
Mülazim İdris Sabih Bey. Efendimiz'i korumak için kalede mahsur kalıp canlarının boğazlarına geldiği bir gün Fahreddin Paşa'ya ithafen yazıp Peygamberimiz Efendimiz Aleyhisselam'a hitap ettiği bir şiiri var genç subayın. Bir hıçkırık gibi dökülen bu mısralar:
 
Yapamaz Ertuğrul Evladı sensiz
 
Can verir canânı ﷺ veremez Türkler
 
Ebedi hadimü'l-Harameyniniz
 
Ölsek de ravzanı ruhumuz bekler
 
Mukaddes emanetlere adeta gözümüz gibi bakarak işte bugünlere kadar geldik. Topkapı Sarayı'ndaki Mukaddes Emanetler Dairesi'ni en son 2007 yılında kapsamlı bir tadilattan geçirip genişlettik.
 
Bu emanetlere Allah'ın izni ile kıyamete kadar canımız pahasına sahip çıkmakta onlara hürmeten devam eden eserleri devam ettirmekte kararlıyız. Ä°stanbul gibi böyle muhteÅŸem bir ÅŸehre böyle muhteÅŸem bir eseri baÄŸrında barındırmasını çok yakıştırıyorum. Mukaddes emanetlerde sembolleÅŸtirdiÄŸimiz deÄŸerlerimize yeterince sahip çıkamadığımızın en büyük ispatıdır.  Ä°slam'ın ve Müslümanların en nadide eserlerine ev sahipliÄŸi yapmış Suriye'de yaÅŸanan vahÅŸet yüreÄŸimizi yakıyor. Bazen ÅŸunu söylüyorum 'Ah Suriye keÅŸke seni tanımasaydım' tanıdıktan sonra çok daha zorumuza gidiyor. 
 
BUNU ÃœZÃœLEREK SÖYLEYECEĞİM AMA BU BÄ°ZÄ° YARALIYOR 
 
Türkiye olarak acıların önüne geçmek için hem kendi sınırlarımız boyunca hem de uluslararası alanda tüm gayretimizi gösteriyoruz. Ne yazık ki hala üzülerek söyleyeceğim birliğimize beraberliğimize dirliğimize gayret sarf etmeyip acaba nasıl kendi içimizde bölünebiliriz bunun gayreti içinde olanları da gördükçe bu bizi ayrıca yaralıyor.
 
MÄ°LLET OLARAK SORUMLULUÄžUMUZ ÇOK AÄžIR 
 
Bizim bu dayanışmamız birliğimiz beraberliğimiz tartışılmaz bunun devam etmesi güçlenerek devam etmesi olmazsa olmazımızdır. Türkiye'nin istiklali ve istikbali için yürüttüğü mücadelenin başarısı tıpkı bin yıldır olduğu gibi Türk coğrafyasının istiklali ve istikbaline önderlik edecektir. Halklar nezdinde sıkıntı yok sıkıntı başka yerde. Bu bakımdan sorumluluğumuz çok ağır. Dün bize hasta adam diyenleri bugün kendilerinin siyasi ve ekonomik hastalıkların pençesinde olduğunu biliyoruz. Her kriz yeni bir fırsattır. Bize kurulan fırsatları tersine çevirip yeni bir yükselişin basamakları haline getirebilirz. Bu şansımız ve insan gücümüz var. Bunun için birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize sarılmamız şart.
 
Merhum Arif Nihat Asya'nın ifade ettiği gibi
 
Neler duydu şu dünyada
 
Mevlid’ine hayran kulaklarımız;
 
Ne adlar ezberledi, ey NEBÄ°,
 
Adına alışkın dudaklarımız!
 
Artık, yolunu bilmiyor;
 
Artık, yolunu unuttu
 
Ayaklarımız!
 
Kabe’ne siyahlar
 
Yakışmamıştı, ya MUHAMMED ﷺ,
 
Bugünkü kadar!
 
"BU FIRSATI VERMEYECEĞİZ"
 
Bizim bu dayanışmamız, bu birliğimiz, bu beraberliğimiz tartışılmaz, bunun devam etmesi, güçlenerek devam etmesi olmazsa olmazımızdır. Bugüne kadar bu senaryonun neticeye ulaşmasına izin vermedik. İnşallah bundan sonra da bölünmemize zemin hazırlama gayreti içerisine girenlere bu fırsatı milletimizle beraber vermeyeceğiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.