Sosyal Medya

Güncel

CHP'de sürpriz: Kılıçdaroğlu'nu suçladı, görevinden istifa etti

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçladı ve CHP'deki görevlerinden istifa etti. Selin Sayek Böke, açıklamasında ''Atılması gereken adımlar 16 Nisan gecesinden başlayarak gereken siyasi kararlılık ve netlikle atılmamıştır. Katılımcı demokrasiye, sosyal demokrasinin evrensel prensiplerine inanan ve Türkiye’nin özgürlükçü demokrasiye kavuşmasının yolunun bu değerlerden geçtiğini düşünen bir siyasetçi olarak, gelinen noktada mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum. Bu sebeple CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerimden istifa ediyorum'' ifadelerine yer verdi.



Selin Sayek Böke'nin açıklaması şöyle;
 
''16 Nisan’da Türkiye’de seçmenlerin en az yüzde 50’si tek adam rejimine karşı çıkmış ancak gayrı-hukuki yollarla bu irade gasp edilmiÅŸtir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşen görev, gayrimeÅŸru olanı meÅŸrulaÅŸtırmamak ve ortaya konan bu demokrasi iradesini Türkiye gerçeÄŸine dönüştürmek için halkla birlikte siyasi mücadele vermektir. 
 
Referandumun gayrimeşru sonucunu kabullenerek hedefler ve politikalar oluşturmak, demokrasiye ve her şeyden önce demokrasi iradesini ortaya koymuş milyonlara haksızlıktır.
 
Demokrasinin yaÅŸatılabilmesi için Mecliste verilen mücadelenin rejim deÄŸiÅŸikliÄŸinin yeni koÅŸullarına göre yeniden tarif edilmesinin yanı sıra, Meclis dışında meÅŸru demokratik anayasal hakların kullanımını savunmak, desteklemek ve bu hakların kullanımına ortak olmak CHP’nin görevinin bir parçası olmalıdır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.