Sosyal Medya

Güncel

Kurtulmuş: Lütfen artık bu tabiri kullanmayın!

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'İslamofobi' tabirinin İslam karşıtı çevreler tarafından üretildiğini belirterek 'lütfen artık bu tabiri kullanmayın' dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Numan  Kastamonu Ãœniversitesi Ä°lahiyat Fakültesince düzenlenen 4. Uluslararası Åžeyh Åžaban-ı Veli Sempozyumu'nun açılış programında yaptığı konuÅŸmada, daha önce Haber 7'nin de gündeme getirdiÄŸi "Ä°slamofobi" kelimesiyle ilgili önemli bir çaÄŸrı yaptı. KurtulmuÅŸ, "lütfen artık bu Ä°slamofobia tabirini kullanmayın" dedi.
 
Numan Kurtulmuş konuyla ilgili şöyle konuştu:
 
"İslam dünyasının iki temel tehlike ile karşı karşıya olduğunu ifade etmek isterim. Bunlardan birincisi, Müslümanların güç, kuvvet, izzet ve şeref kaybetmesiyle, Osmanlı Cihan Devleti'nin çözülmesiyle birlikte sürekli içine kapanması, maalesef uluslararası alanda Müslümanların güçsüz kalması sonucu oluşturulan bir İslam karşıtlığıdır.
 
"LÃœTFEN ARTIK BU TABÄ°RÄ° KULLANMAYIN"
 
Son günlerde 'İslamofobia' diyoruz. Lütfen bu tabiri kullanmayın. Bu emperyal bir dilin parçasıdır.
 
Fobi, kendiliğinden olan bir korku demek. Kişinin yenemediği, doğal olan bir korkudur. Ama bugünkü dünyada var olan, adına emperyal dilin İslamofobia koyduğu şey, üretilmiş bir İslam düşmanlığı, üretilmiş bir İslam karşıtlığıdır.
 
"BU TABÄ°R, Ä°SLAM KARÅžITI ODAKLARIN ÃœNÄ°VERSÄ°TELERDE ÃœRETMÄ°Åž OLDUÄžU BÄ°R TABÄ°RDÄ°R"
 
Üniversitelerde, araştırma merkezlerinde birtakım İslam karşıtı odakların üretmiş olduğu modern bir tabirdir. Bir zamanlar 'radikal İslam' diye, bir zamanlar 'militar İslam' diye, bir zamanlar 'folklorik İslam' diye bir şey uydurdular. İslam bir tane. Hazreti Peygamberin bize öğrettiği dinin adı İslam'dır, Adem aleyhisselamdan kıyamete kadar tevhid dininin ismi İslam'dır."
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.