Sosyal Medya

Coğrafyamız

Terör örgütü PKK, Barzani'ye savaş açtı!

Terör örgütü PKK, uzun bir süredir gerginlik yaşadığı Kuzey Irak Kürt yönetimine savaş açtı. PKK yöneticilerinden Rıza Altun, Barzani önderliğindeki IKBY'nin Türkiye ile iyi ilişkileri bulunduğunu gerekçe göstererek 'Bundan böyle Güney Kürdistan da hedef alanımızdadır' dedi.



Kuzey Irak Kürt bölgesinde bağımsızlık ve referandum çabalarının yoÄŸunlaÅŸtığı bir sırada PKK, Kürtlere savaÅŸ açtığını ilan etti. PKK yöneticilerinden Rıza Altun, “Bundan böyle Güney Kürdistan da hedef alanımızdadır” açıklaması yaptı.

Terör örgütü PKK'nın yayın organlarından ANF'ye açıklamalarda bulunan KCK Yürütme Konseyi Ãœyesi Rıza Altun, Ankara ile iyi iliÅŸkiler içinde bulmasını gerekçe göstererek "Bundan böyle PKK sınırları tanımadan Kürdistan'ı vuracak" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin hava operasyonları sonrası PKK’nin “Türkiye’ye karşı topyekün savaÅŸ” yönündeki açıklamalarını anımsatan Rıza Altun, topyekün savaşın "Kürdistan"ı da kapsayacağını söyledi.

PKK SAVAŞ İÇİN "KÜRDİSTAN"DAKİ GÜÇLERİNİ KULLANACAKMIŞ

K24 adlı haber ajansının aktardığına göre PKK’nın topyekün savaÅŸ açıklamasıyla yeni bir dönemin baÅŸladığını kaydeden Altun, Kürdistan’a yönelik savaşı bu bölgelerde bulunan PKK güçlerinin yürüteceÄŸini söyledi.

“KÃœRDÄ°STAN’I SAVAÅž ALANINA ÇEVÄ°RECEĞİZ”

"Kürdistan"ı savaÅŸ alanına dönüştürecekleri tehdidinde bulunan terör örgütü yöneticisi, “Güney Kürdistan ciddi bir savaÅŸ alanına dönüşür. Çünkü TC’nin en kirli gücü Güney Kürdistan’dadır. EÄŸer TC’nin gerici karakterine darbe vurulmak isteniyorsa Güney Kürdistan’daki varlığına darbe vurmak gerekir” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.