Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Yıldırım'dan Ömer Faruk Kavurmacı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Kadir Topbaş'ın FETÖ'cü damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesiyle ilgili ilk kez konuştu.



Başbakan Binali Yıldırım ve Moldova Başbakanı Pavel Filip, Moldova'nın başkenti Kişinev'de ortak basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Kadir TopbaÅŸ'ın FETÖ'cü damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesi sorulan BaÅŸbakan Yıldırım, "Tahliyeler, gözaltılar oluyor. Biz suçluları tespit edip adalete teslim ettikten sonra bizim alanımız orada duruyor. Yargının alanı baÅŸlıyor. Ä°simler üzerinden yorum yapmak yanlış olur. Önemli olan bu maÄŸduriyeti yaÅŸayan insanların yüreÄŸini ferahlatacak kararın bir an önce çıkmasıdır" dedi.

"Türkiye'de FETÖ ile mücadele hukuk çerçevesinde devam ediyor. 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden sonra iÅŸi yargıya havale ettik" diyen BaÅŸbakan Yıldırım, "Yargı hangi yönde nasıl karar verirse öyle olacak" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ekonomik ilişkilerimiz gerçek potansiyelden uzak. Anlaşmalarla ticarette, turizmde ilişkiler daha ileriye taşınacak. 15 Temmuz'da verilen desteğe teşekkür ediyoruz.

"TİKA OFİSİMİZ ÇALIŞIYOR"

Serbest ticaret anlaşmalarıyla birlikte bu süreci daha da hızlandıracağımızı düşündürüyoruz. TİKA ofisimiz Moldova'da bir çok projeye destek olmaya devam edecek. Her iki taraf da düzenleme yaparsa yatırımlar artacaktır.

"MOLDOVA ARKALARINDA DURMAYACAK"

FETÖ'yle mücadelemiz hukuk içerisinde devam ediyor. Yurtdışındaki faaliyetler konusunda da ülkelerle çalışmalarımız sürüyor. Bu bağlamda sayın Başbakan ile de bu konuyu görüştük. Burada güvenlik birimlerinin karşılıklı çalışmasına ihtiyaç var. Bu konuda içişleri bakanlıkları çalışıyorlar. Moldova dost bir ülke olarak Türkiye'ye zarar verecek örgütlerin arkasında olmayacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.