Sosyal Medya

Güncel

Meral AkÅŸener'den Baykal'a tepki: 'Siyasi nezaketsizlik!'

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, kendisinin ’Başkan’ adayı olup olmayacağı ve CHP Antalya Millevekili Deniz Baykal’ın ’Başkan’ adayına ilişkin yaptığı açıklamalarına ilişkin, "Meşruiyet tartışmalarının bitmediği, hukuk sürecinin devam ettiği bir dönemde bu sonucu kabul edip, meşrulaştırma tavrını çok yadırgadım. Bir siyasetçinin başka bir siyasetçiler hakkında makam, görev tanzimini siyasi nezaket açısından uygun bulamam. Siyasi nezaketsizlik olarak görürüm" dedi.



MHP’den ihraç edilen Meral AkÅŸener, Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu’na nezaket ziyaretinde bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ziyarete iliÅŸkin AkÅŸener, "Kendilerini ziyaret etme talebinde biz bulunduk. Ziyafetimizin nedeni bir nezaket ziyaretiydi. Hayır kampanyası esnasında kiÅŸisel bir teÅŸekkür borcum da var. ’Hayır’ kampanyası sırasında sayın genel baÅŸkanın talimatı ile program yapmaya gittiÄŸimiz ÅŸehirlerdeki il, ilçelerde, Saadet Partisi’nin il baÅŸkanlarının partilerini temsil ederek bulundukları programlar yaptık. O nedenle kendilerine çok teÅŸekkür ediyorum. AkÅŸener, "Aynı zamanda Demokrat Partisi Genel BaÅŸkanı’nın da benzer bir talimatı nedeniyle bir teÅŸekkür borcum var. Yarın da saat 15.00’te onları ziyaret edeceÄŸim" dedi.

AkÅŸener, "Saadet Partisi’nin dengeli tutumu ’Hayır’ kampanyası yapan insanlar üzerinde de çok farklı bir etkisi oldu" diye konuÅŸtu.

Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, AkÅŸener’e ziyaretten dolayı teÅŸekkür ederek, "GeçmiÅŸte iktidarda olduÄŸumuz dönemde zaman zaman bir araya geldiÄŸimiz de oldu. Kendisini tanımaktan o zaman da memnuniyet duymuÅŸtum. Hadiseler karşısında tavrını net ortaya koyan hakkı adaleti gözeten milli bir yaklaşımı var. Bundan dolayı kendisine teÅŸekkür ediyorum. Siyasette tavır çok önemli. Ãœlkemizin huzura barışa ihtiyacı var. Bu da insanların aklı selim yaklaÅŸması ile ancak temin edilebilir" diye konuÅŸtu.

"Ziyaret, 2019’un ön hazırlığı olarak deÄŸerlendirilebilir mi?" sorusuna AkÅŸener ÅŸu yanıtı verdi: "Yok, hayır öyle görmeyin. Çok zor koÅŸullarda ’Hayır’ kampanyası yaptık. 2019’u bugünden konuÅŸmanın doÄŸru olmadığını düşünüyorum. Referandum sonuçları netleÅŸmeden bu meÅŸruiyet tartışmaları son bulmadan 2019 tartışmasını doÄŸru bulmuyorum" dedi.

DENÄ°Z BAYKAL’IN AÇIKLALAMALARI

Kendisinin 'BaÅŸkan’ adayı olup olmayacağı ve CHP Antalya Millevekili Deniz Baykal’ın ’BaÅŸkan’ adayına iliÅŸkin yaptığı açıklamaları deÄŸerlendirmesi istenen AkÅŸener şöyle konuÅŸtu: "Yüzde 49’luk diye bir kavramı ÅŸu an itibariyle mahkeme sonuçlanmadan yüzde 49’u kabul etmiyorum. Mühürsüz oylar konusu tam anlamıyla çözülmeden bu blokun kaç olduÄŸunu telaffuz etmiyorum. Sayın Baykal son derece tecrübeli duayen kabul ettiÄŸimiz aynı zamanda hukukçu siyasetçidir. MeÅŸruiyet tartışmalarının bitmediÄŸi, hukuk sürecinin devam ettiÄŸi bir dönemde bu sonucu kabul edip, meÅŸrulaÅŸtırma tavrını çok yadırgadım. Bir siyasetçinin baÅŸka bir siyasetçiler hakkında makam, görev tanzimini siyasi nezaket açısından uygun bulamam. Siyasi nezaketsizlik olarak görürüm. Çok ilginç günlermiÅŸ, sayın Abdullah Gül’ü sayın Baykal üzerinden bir açıklama yapma yöneltildiÄŸi ve zorlandığını düşünüyorum."

Yeni parti kuracağı iddiaları ve Abdullatif Åžener’in kurucu üye olacağı tartışmalarına iliÅŸkin Åžener ÅŸu ifadeleri kullandı: "Çok mert bir kadınımdır. Sayın Åžener ile herhangi bir görüşme yapmadım. Kendisi de benimle herhangi bir görüşme yapmadı. Ä°simlerin ortaya atılması kiÅŸileri de rencide eden bir ÅŸey.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.