Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan Putin'e o fotoğrafı sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus askerleri ile PYD’li teröristleri yan yana gösteren fotoğrafı Putin’e sordu.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Rusya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ä°ÅŸte ErdoÄŸan’ın çok önemli açıklamaları…

SURÄ°YE KRÄ°ZÄ°: ‘Çatışmasızlık bölgesi’ ile 4 bölgede çatışmasızlık saÄŸlanırsa, Suriye’de bu iÅŸ yüzde 50 çözülmüş olur diye düşünüyoruz.

SORUNU FÄ°DAN ÇÖZDÃœ: Muhalifler bir ara bombalamalar nedeniyle görüşmelerden çekilme konumuna geldi. Ama Hakan Fidan devreye girdi ve muhalifler yeniden müzakereye razı oldu.   

ÇİN’DE ÜÇLÃœ ZÄ°RVE: Trump’la görüşmemiz ayın 16’sında olacak. Çin’de de, Putin ve Çin Devlet BaÅŸkanı Åži Cinping ile bir araya geleceÄŸiz.  

Afrin’de çekilen görüntüler: (PYD konusunda Rusya’nın ABD’ye yakın tavrı gündeme geldi mi?) Elimizdeki fotoÄŸrafları, bütün verileri, tarih ve yer belirterek kendilerine verdik. Dedi ki ‘Bizim askerimiz böyle bir ÅŸeyin içinde olamaz. Kesinlikle PYD’ye, PKK’ya silahlarımız verilemez. Buna raÄŸmen bu resimleri inceleyeceÄŸim’ dedi. Bundan sonraki süreç Putin’e kalmıştır. Ağırlıklı olarak Afrin’de olan ÅŸeyler bunlar. Temenni ederim ki Rusya kararlı davranır ve olumsuz geliÅŸmeler olmaz.

Son dakika... Cumhurbaşkanı o fotoğrafları Putine gösterdi

KÜRT DEVLETi ÇABASINA RET

(ABD ve Rusya’nın ortak tavır belirlediÄŸi konu PYD. Bir taraf Afrin’de diÄŸer taraf Suriye’nin baÅŸka kesimine hakim oluyor. Bundan nasıl çıkacağız?) Astana görüşmesini önemsiyorum. Buradan çatışmasızlık bölgesine doÄŸru olumlu adım çıkarsa, bu iÅŸi rahatlatır. Putin Kuzey Suriye’de bir Kürt devleti oluÅŸturulmasına olumlu bakmıyor. ‘Bu Türkiye’yi rahatsız eder farkındayız’ diyor.

(AK Parti Genel BaÅŸkanı olduÄŸunuzda ne tür deÄŸiÅŸiklikler olacak? 2019’a giderken nasıl bir yol haritanız olacak?) Bu görev tevdi edileceÄŸi zaman, büyük kongreye giderken hazırlıklarımızı dillendireceÄŸiz. Artık ‘Böyle gelmiÅŸ böyle gider’ diyemeyiz. Kucaklama ağının çok geniÅŸ olduÄŸu bir yaklaşımı ortaya koymamız gerekiyor. ‘Bu hareket bizi dışladı’ dedirtmeme konusunda elimizden geldiÄŸince gayret edeceÄŸiz.

RUS BASINI : Görüşme çok verimli geçti 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Soçi ziyareti Rus basınında geniÅŸ yer buldu. Rus haber kanalları da görüşmeyi canlı olarak aktardı.

Ä°zvestiya gazetesi: Görüşmeyi “Ortaklık iÅŸbirliÄŸine geri dönüyoruz”  baÅŸlığıyla verdi.  Haberde, “Putin-ErdoÄŸan görüşmesi, kapalı kapılar ardında 3 saatten fazla sürdü. Putin, ‘Türk-Rus iliÅŸkilerinde normalleÅŸme süreci geride kaldı. Normal ortaklık iÅŸbirliÄŸine geri dönüyoruz’ dedi” ifadeleri kullanıldı.

Kommersant gazetesi: “Dere kenarında domates çiçek açacak” baÅŸlığıyla izlenim yayınladı. Ä°zlenimde domates dışında her konuda mutabakat saÄŸlandığı belirtildi.

TASS AJANSI: “Domates dışında her ÅŸey” baÅŸlığı kullanıldı. Haberde, “Putin ve ErdoÄŸan Soçi’de oldukça baÅŸarılı ve verimli bir görüşme gerçekleÅŸtirdi. Ankara ve Moskova, domates hariç ticaretteki tümkısıtlamaları kaldırma kararı aldı” denildi. 

Türkiye yeni dünya düzeninin kurucusu olacak

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın BM’nin daimi temsilcileri Rusya, Çin ve ABD liderleriyle yapacağı görüşme ile Brüksel ve NATO zirvelerinde alınacak kararlar, uzmanlara göre yeni dünya düzeni ve o düzen içindeki Türkiye’nin konumunu belirleyecek. Emekli TuÄŸgeneral ve Kemerburgaz Ãœniversitesi güvenlik uzmanı Yard. Doç. Fahri Erenel ÅŸunları söyledi: “Türkiye tarihi adımlar atıyor. ErdoÄŸan’ın Putin ile yaptığı görüşme, arkasından Çin ve ABD liderleriyle yapacağı görüşme ile Brüksel ve NATO ziyaretleri sonunda yenin bir dünya düzeni kurulacak ve Türkiye’de o düzenin kurucularından biri olacak. ErdoÄŸan’ın Çin ve Rus liderleriyle yaptığı görüşmelerin siyasi mesajı var. Batı Paktı, Türkiye’nin Avrasya Paktı’na kayacağı endiÅŸesiyle Türkiye’nin istediÄŸi konularda daha duyarlı davranacaktır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.