Sosyal Medya

Güncel

Baykal: CHP, sopa ve tehditle yönetilemez!

Kılıçdaroğlu’nun, disiplin cezası ve kovmakla tehdit ettiği muhalifler geri adım atmıyor. Baykal, “CHP tehditle, sopa sallayarak yönetilemez” derken, Sağlar, “Adaylığımız engellenmek isteniyor” mesajı verdi.



16 Nisan halk oylamasından yüzde 51.4 oranında ‘Evet’ çıkması, anamuhalefet partisi CHP’de hesaplaÅŸmayı da tetikledi. Sonuçların hemen ardından Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) suçlayarak okları bu yöne çevirmeye çalışan CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu’nun taktiÄŸi fazla sürmedi.

CHP KENDÄ°NE GELMELÄ°

Önce Deniz Baykal, ardından Muharrem Ä°nce ve Fikri SaÄŸlar, ‘Çekil’ çaÄŸrısında bulundu. EleÅŸtirilere ‘Kapıya koyarım’ diyerek tehditle karşılık veren KılıçdaroÄŸlu çok geçmeden de Fikri SaÄŸlar’ın ‘disipline sevki için parti yönetimini topladı.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Mersin Milletvekili Fikri SaÄŸlar için disiplin sürecinin baÅŸlatılmasına sert tepki gösterdi. Baykal, “CHP tehditle, öfkeyle, sopa sallayarak yönetilemez. Ãœlkenin bu ortamında, CHP’nin bir an önce toparlanıp kendine gelmesine acil ihtiyaç var” dedi.

UYARI GÖREVİMİ YAPTIM

Partisinin hakkında disiplin süreci baÅŸlattığı CHP Mersin Milletvekili Fikri SaÄŸlar da, ‘’Ben uyarı görevimi yapıyorum. CHP özgürlükten yana bir partidir düşünce ve ifade özgürlüğü birinci temel koÅŸuludur’’ dedi. AkÅŸam gazetesine verdiÄŸi röportajda, ‘Asıl tek adam KılaçdaroÄŸlu’ diyerek eleÅŸtirilerde bulunan SaÄŸlar ile ilgili karar pazar günü yapılacak CHP Parti Meclisi toplantısında çıkacak. NTV’de soruları cevaplandıran Fikri SaÄŸlar, “Benim yaptığım açıklamalar tepki çekmedi yaptığım yer tepki çekti. Beni disiplin kuruluna sevk edecekleri gerekçe niye o basın organında bu beyanatı verdim. Ben ortalıklarda olan içi dışı bir olan bir insanım. Her tarafta ifade ettim. Ben uyarı görevimi yapıyorum. Biz seni atıyoruz dememeliler. CHP özgürlükten yana bir partidir düşünce ve ifade özgürlüğü birinci temel koÅŸuludur” dedi.

SAÄžLAR: BENi ENGELLEMEK iSTiYORLAR

KılıçdaroÄŸlu’nun, ‘kısır çekiÅŸme yapan gidip dedikodu partisi kursun’ sözlerine tepki gösteren Fikri SaÄŸlar, “CHP’de insanlar dedikodu yapmazlar emekleriyle mücadele ederler. Bu mücadele bizi baÅŸarıya götürür. Aykırı sözler olabilir önemli olan bu farklı düşüncelere tahammül etmektir ve yeni düşünceler çıkarmaktır” diye konuÅŸtu.

BÄ°RÄ°LERÄ° KORKUYOR

SaÄŸlar, hakkında yapılacak cezalandırma ile partideki genel baÅŸkanlık yürüyüşünün engellenmeye çalışıldığı mesajını da verdi. Çalışmalarından parti içinde bazı kesimlerin rahatsız olduÄŸunu belirten Fikri SaÄŸlar, “Bizim iddiamız var bu partiyi daha iyi yere götürürüz iddiamız var. Daha iyi yere götürürüz iddiası birilerinin iÅŸine gelmeyebilir” dedi.

‘KOVARIM’ TEHDÄ°DÄ°

Fikri SaÄŸlar, “Adaylığımın önünü kesmek için disiplin süreci baÅŸlatıldı’’ denilebilir mi?” ÅŸeklindeki soruya, “DoÄŸru bir çıkarımdır” karşılığını verdi.  KılıçdaroÄŸlu, “Kim partiye zarar verirse kapının önüne koyarım, disipline veririm. Kimse kusura bakmasın, her kafadan bir ses çıkmaz. Kısır çekiÅŸmeler yapanın partide yeri yoktur. Kimse kusura bakmasın. Efendim ben bakanlık yapmıştım, ben ÅŸunu yapmıştım. Ne yaparsan yap kardeÅŸim, ne yaparsan yap. Bunları partiden ayıklayacağım. Bunları partinin dışına çıkaracağım. Gidip yeni bir parti kurabilirler. Mesela bir dedikodu partisi diye bir parti kurabilirler. Sabah, akÅŸam istedikleri kadar dedikodu yapabilirler” demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.