Sosyal Medya

Güncel

Menfez paşası Kuzu, 1 doları geri istedi

FETÖ'nün üs imamı Zekariya Kuzu, yargılandığı mahkemede üzerinden çıkan örgüte ait 1 doları koleksiyon parası diye geri istedi.



FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ile 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin üçü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

MuÄŸla 2. Ağır Ceza Mahkemesince, adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliÄŸi nedeniyle MuÄŸla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda görülen davanın ikinci duruÅŸmasının altıncı gününde, sanıkların toplanan deliller, tanık ifadeleri ve müşteki beyanlarıyla ilgili savunmaları ile talepleri alınmaya devam edildi.

"GÖREVDE KALSAYDIM KUZU VE ONUN GİBİLERİ MAK'TAN TEMİZLERDİM"

Ankara'da darbe planlarının yapıldığı villadaki toplantılara katıldığı ve bu toplantılarda suikast görevi verildiği iddia edilen eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş daha önce "Şapka" kod adıyla ifade veren ancak mahkeme aşamasında ismini açıklayan tanık Hakan Bıyık'ın, kendisini söz konusu villada gördüğüne dair beyanlarını reddetti.

SönmezateÅŸ, "Böyle bir villanın varlığı beni ilgilendirmiyor. Gizli tanık villada yapılan planlamayla ilgili hiçbir deÄŸerlendirmeye girmiyor. Benim orada olduÄŸum kamera kayıtları ve parmak izleriyle ispat edilebilir. Bunların incelenmesini talep ediyorum." diye konuÅŸtu.

Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekibinden ayrıldığında bu ekibin sadece 110 kiÅŸiden oluÅŸtuÄŸuna dikkati çeken SönmezateÅŸ, "Bu küçük topluluÄŸun dedikodu kazanında ürettiÄŸi ÅŸeyleri dinliyoruz. Görevde kalsaydım Zekeriya Kuzu ve onun gibileri MAK'tan temizlerdim. MAK'ı gençlere bırakırdım" ifadelerini kullandı.

FETÖ'NÜN ÜS İMAMI KUZU

Eski MAK üyesi Astsubay Zekeriya Kuzu da Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında FETÖ'nün "üs imamı" olduğunu mahkemede öğrendiği iddiasında bulundu.

Kuzu, MAK timlerinin birleştirilmesi hakkında üzerine atılan suçlamaları ve sanık ifadelerini kabul etmeyerek, bu konuda bilirkişi oluşturulmasını istedi.

KOLEKSÄ°YON PARASI DÄ°YE GERÄ° Ä°STEDÄ°

Cüzdanında ele geçirilen bir doların koleksiyon parası olduğunu iddia eden Kuzu, üzerinde bir dolar ve başka paralar olduğunu belirterek bu paraların kendisine iade edilmesini ve tahliyesini talep etti.

Sanıkların beyanlarının alınmasının ardından sanık avukatlarını dinlemeye başlayan mahkeme heyetinin sonrasında ara kararını açıklaması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.