Sosyal Medya

Güncel

Komandoları 15 Temmuz'da 'acil görev' yalanıyla kandırmışlar

Şırnak’ta darbe girişiminin ardından tutuklanan ve serbest bırakıldıktan sonra şehit düşen Uzman Çavuş Tuncay Arslan’ın iddianamede yer almayan ifadesi ortaya çıktı.



Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde, Şırnak'tan Ankara'ya doÄŸru yola çıkarılan ancak Cizre'de engellenen yaklaşık 400 askerle ilgili iddianame geçtiÄŸimiz Mart ayında kabul edilmiÅŸti. Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'na baÄŸlı şüphelilerle ilgili iddianamede bir isim ise oldukça dikkat çekti.

Darbeci komutanları tarafından Ankara'ya götürülmek istenen bu isim 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Tuncay Arslan'dı. Arslan, 67 gün tutuklu kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest kaldı ve görevine geri döndü. Kısa bir süre sonra ise PKK'lıların yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit oldu.

xsvd

"CUDİ'YE OPERASYONA GİTTİĞİMİZİ SANIYORDUK"

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki ay önce hazırlanan iddianamede, Arslan için kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildiği ortaya çıktı. İddianamede yer verilmeyen Arslan'ın ifadesine Karar ulaştı. Arslan, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 17 Temmuz'da alınan ifadesinde şunları söyledi:

“15 Temmuz günü Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı'ndaydım. AkÅŸam saat 22:30 sıralarında acil görev olduÄŸunu, silah ve teçhizatlarımızla birlikte günlük üniformamızla ve telefonumuzu almadan hazır olmamız, tim personeli olarak kurduÄŸumuz 1.Tim isimli Whatsapp grubundan bildirildi. Hazırlanarak içtima alanına gittim. Orada araçlara binerek yola çıktık. Bize öncesinde ve yolculuÄŸumuz sırasında görevimiz hakkında bilgi verilmedi. Cizre giriÅŸindeki kontrol noktasında polis ekipleri konvoyu durdurdu. Burada yaklaşık 1-2 saat bekledik. Burada polislerden olaÄŸan üstü bir durum olduÄŸunu öğrendik. Zaten araçlardaydık ve araçlardan inmedik. Daha sonra konvoy Şırnak istikametine doÄŸru yola çıktı. Şırnak giriÅŸindeki sanayi polis kontrol noktasında durduk. Bir müddet sonra tümen komutanlığına intikal ettik. Sabah saatlerinde de polis memurları ben ve arkadaÅŸlarımı TOKÄ° Ä°lköğretim Okulu'na getirdi.”

Arslan ifadesini şöyle tamamlandı:

“Benim FETÖ/PDY örgütüyle kesinlikle herhangi bir baÄŸlantım yoktur. Bize göreve çıkmadan herhangi bir görev emri gösterilmedi. Daha öncesinde Cudi'ye bir operasyon yapılacağını duymuÅŸtum. O günkü faaliyetin de bu olduÄŸunu düşündüm. Ben hiçbir polise silah doÄŸrultmadım. EÄŸer bunun yasa dışı bir faaliyet olduÄŸunu bilseydim kesinlikle katılmazdım. Saat itibariyle daha önce bu saatlerde operasyona çıktığımız için bulunduÄŸumuz yer itibariyle de bunun o tarz bir faaliyet olduÄŸunu düşündüm.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.