Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cü başkomiserin evinden PKK propagandası içeren görüntüler çıktı

Giresun’da 2016 yılında Espiye ilçesinde terör örgütü PKK’nın Karadeniz yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında yapılan operasyonda ele geçirilen sığınakla ilgili şok edici bir gerçek ortaya çıktı.



PKK’lı teröristler tarafından kullanılan ve jandarma ile polisin ortak operasyonu sonucu ele geçirilen sığınakta Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in kitaplarının çıktığı öğrenildi.
 
Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Giresun Gazeteciler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair soruları cevapladı.
 
GeçtiÄŸimiz yıl saÄŸ olarak yakalanan bir teröristin yer göstermesi sonucu ortaya çıkan sığınakla alakalı olarak açıklamalarda bulunan BaÅŸsavcı Kaya, “Ä°limizde PKK terör örgütüne iliÅŸkin bir sığına ele geçti. Burada da bu sözde örgüt elebaşı Fethullah Gülen’in kitapları çıktı” dedi.
 
2016 yılında ele geçirilen sığınakla ilgili yapılan operasyon sonucunda 4 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananların arasında Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Erzincan 2. sıra milletvekili adayı Gülsüm Kaya dikkat çekmişti.
 
BaÅŸsavcı Kaya açıklamasının devamında, “Ä°limizde PKK terör örgütüne iliÅŸkin bir sığınak ele geçti. Bir teröristi canlı olarak yakaladık yeri gösterdi ve buraları tespit ettik. Burada da bu sözde örgüt elebaşısı Fethullah Gülen’in kitapları çıktı. Bende PKK terör örgütü mensubuna sordum dedim ki, ‘ Sizin bu adamın kitaplarıyla ne iÅŸiniz var?’ O da dedi ki, ‘biz her ÅŸeyi okuruz’ bende karşılık olarak, ‘orada Ä°ncil yok, orda Zebur yok, orada Kur’anı Kerim yok her ÅŸeyi okuyorsunuz da bu terör örgütü elebaşının baÄŸlantısını kuramadım’ ve yine ‘biz her ÅŸeyi okuruz’ dedi. Yani bu yapılanmaların birbirleri ile ilgileri var” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
  
“FETÖ’den alınan BaÅŸkomiserin evinden PKK propagandası çıktı”
   
PKK - FETÖ iliÅŸkileri hakkında konuÅŸan BaÅŸsavcı Kaya, Giresun’da FETÖ’den gözaltına alınan bir Trafik BaÅŸkomiserinin evinde yapılan aramalarda PKK terör örgütünün propagandasına iliÅŸkin görüntüler çıktığını belirterek, “BaÅŸkomiserin evinde yapılan aramada evinde elde edilen flaÅŸ bellek, hafıza kartından PKK terör örgütünün propagandasına iliÅŸkin görüntüler çıktı. Mesleki amaçla siz bunu evinize götürüp ÅŸahsi eÅŸyanıza yüklemezsiniz. Zaten bu ÅŸahıs trafik polisi. Bizi bekleyin ilginç tespitler olacak. Bu haklarında iÅŸlem yapılan bir kısım şüpheli ile ilgili daha biz el koyduÄŸumuz materyallerin incelemesini bitiremedik. Hatta ÅŸunu diyeyim daha yüzde onunu bitire bildik. Bu incelemeler sırasında bu terör örgütlerinin bir birleri ile olan baÄŸlantılarıyla iliÅŸkin önemli deliller elde edeceÄŸimizi düşünüyoruz ki böyle bir delil elde ettik” diye konuÅŸtu.
 
GeçtiÄŸimiz yıl ÇaldaÄŸ Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıyla alakalı olarak Eski Jandarma Bölge Komutanı ve halen FETÖ’den tutuklu bulunan Mustafa DoÄŸru, hakkında görevi ihlalden kamu davası açtığını ifade eden BaÅŸsavcı Kaya, “Ben iddiayı ortaya koyayım, delilleri tespit ettiÄŸimiz bir husus var. Åžuan yaklaşık bir ay oldu bir kamu davası açtım. Çaldağı Jandarma Karakoluna yapılan saldırı sırasında gerekli desteÄŸi, gerekli takviye kuvveti zamanında göndermediÄŸinden ve bu ÅŸekilde görevini ihmal ettiÄŸinden bahisle eski jandarma bölge komutanı Mustafa DoÄŸru hakkında kamu davası açtım. Mustafa DoÄŸru ile ilgili halen Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduÄŸuna dairde bir şüphe var, bu yönüyle de soruÅŸturma devam ediyor. Dosyası Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına gönderildi ve yargılanması da orada yapılacak” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.