Sosyal Medya

Güncel

HDP referandumda hak ihlali iddiası ile AYM'ye başvurdu

Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) temsilen Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan 16 Nisan Referandumunda hak ihlali iddiası ile AYM'ye başvurdu.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) 16 Nisan'da yapılan halk oylamasında Anayasa ilkelerinin ihlal edildiÄŸi iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel baÅŸvuruda bulundu. 
 
HDP'yi temsilen Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan'ın yaptığı başvuruda şöyle denildi:
 
" BaÅŸvurumuzun İç Tüzük'ün 68. maddesi uyarınca öncelikli olarak incelenmesine, baÅŸvurucunun serbest seçim hakkı ile seçimlerde uygulanacak ilkeler ve esasları düzenleyen Anayasa'nın 67. maddesinin ihlali nedeniyle hak kaybına uÄŸradığına, baÅŸvurucunun ifade özgürlüğü kapsamında korunması zorunlu olan ifade ve eylemleri nedeniyle yönetici, milletvekili ve üyelerinin tutuklanması, sistematik gözaltı tehdidiyle karşı karşıya kalmaları ve sürekli engellenmeleri nedeniyle, düşünceyi aktarma ve yayma hürriyetinin, örgütlenme özgürlüğü ile beraber toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının ihlal edildiÄŸine, bu ihlallerin tespitiyle yargılama gideri ve avukatlık ücretinin tarafımıza ödenmesine, KARAR VERÄ°LMESÄ°NÄ° SAYGIYLA TALEP EDÄ°YORUZ."  
 
ANKARA/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.