Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli açıkladı: MHP'ye bakanlık verilecek mi?

MHP grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Devlet Bahçeli 'MHP'ye Bakanlık verilecek' iddialarını net bir şekilde yalanladı.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında 16 Nisan'da yapılan referandumdan sonra yaÅŸanan tartışmalara deÄŸerlendirdi. MHP'de fire verildiÄŸi iddialarının ortaya atıldığını hatırlatan Bahçeli resti çekerek, "NeymiÅŸ, MHP yarılma ile karşı karşıyaymış. Bunların savurduÄŸu palavradır. Bunu kanıtlamayan alçaktır, ÅŸerefsizdir. Hodri meydan." diye konuÅŸtu.

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli MHP'li bakan iddialarına net bir dille cevap verdi. Bahçeli, "Bu tamamen yanlış bir kanaattir. MHP'yi baÅŸka bir zeminde tartışmaya açmaktır. Basın mensubu arkadaÅŸlarımızı dürüst ve ilkeli olmaya çağırıyorum. 65. Hükümet görevinin başındadır. Burada yapılacak deÄŸiÅŸiklik AKP'lilere aittir. CumhurbaÅŸkanı partisine tekrar dönmektedir. Ve 21 Mayıs’ta da büyük kurultaylarını toplayacaklardır.Bu onların iÅŸidir. Hükümette görev alacağız, bunun için kriterlerimiz ÅŸunlardır gibi haberlerin aslı yoktur. " ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Teklif gelirse kesinlikle kabul etmeyeceÄŸiniz anlamına mı geliyor" sorusuna ise  "Kesinlikle çok doÄŸru söylediniz, MHP baÅŸka partilerin gediÄŸini kapatmaz. Bize AK Parti'den bir teklif gelmedi" diye cevap verdi. Bahçeli 'BaÅŸkan adayı olacak mısınız' sorusuna ise 'Siz çok ileri görüşlü bir insansınız' ÅŸeklinde cevap verdi.

İşte Bahçeli'nin grup toplantısından satır başları

"Türkiye ile uÄŸraÅŸmak ihanet borsasında karlı bir yatırım olduÄŸundan bundan pay kapmak için çok sayıda hain sıraya girmiÅŸtir. Biz bu hain lobisini biliyoruz.Bitkin, bezgin ve iç bunalıma hapsolmuÅŸ bir Türkiye bekliyorlar. Karşımızdaki tehditlerde azaltma deÄŸil, devamlı artık ve yükseliÅŸ söz konusu. Türkiye'nin önünde 5 aÅŸamalı bir gündemi vardır. Bunların üstesinden gelmek artık milli sorumluluktur.

Birinci olarak terörle mücadelenin çok etkin ve kararlı olarak devamı ÅŸarttır. 

Ä°kinci CumhurbaÅŸkanlığı sistemine geçiÅŸ için uyarlama ve ayar iÅŸlemlerin yapılmalı. 

Üçüncü olarak, vatandaÅŸlarımızın umutla beklediÄŸi sosyal ve ekonomik reformlar hayata geçirilmeli. 

Dördüncü olarak, AB ile iliÅŸkiler yay gibi gerildi, Türkiye yalnızlığa itiliyor. Siyasi denetim kararı skandal niteliktedirAKPM'de oy kullanan HDP'li iki üyenin karara destek vermesi bir diÄŸer alçaklık ve ahlaksızlıktır.AB ülkelerinin kronikleÅŸmiÅŸ Türkiye karşıtlığı kabul edilemez. Türkiye'ye parmak sallamak kimsenin harcı olamaz. AB önce kendi iÅŸine bakmalı, kendi derdine yanmalıdır. Ne zaman Türkiye zora girse alkışlayanlar Avrupa'dadır. Ä°nsan hakları diyorlar oysa insanlığı hiç bilmiyorlar.

BeÅŸinci gündemimiz ise, Adalet ve ahlaki anlamda yapılacak kalıcı düzenlemelerdir. Türkiye ÅŸu anda maliyeti çok ağır terörle mücadele sürecindedir. FETÖ virüsü her yere bulaÅŸmıştır. Karşımızdaki tablo dehÅŸet verici.m 81 ilimizde düzenlenen operasyonlarda toplamda 7 bin kiÅŸi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Buradan hükümete bir kez daha sesleniyorum, FETÖ'nün ucu nereye kadar uzanıyorsa oraya kadar gidilmeli ve kökü kazınmalıdır. 

CHP VE KADER ORTAÄžI HDP...

16 Nisan'da kazanan Türkiye'dir. Evet diyenler kadar hayır diyen vatandaÅŸlarımız da kazanmıştır. CHP'nin freni patlamış kamyon gibi kontrolsüz tavrı kendini küçük düşürmektedir.Müflis CHP öyle bir kısır döngüye düşmüştür ki, YSK kararının, seçim güvenliÄŸine yönelik bir darbe, halkın iradesine yönelik bir kumpas giriÅŸimi olduÄŸunu söyleyecek kadar yüzsüzleÅŸmiÅŸtir. Sandıkta kaybedenlerin milletimizin hür iradesiyle verdiÄŸi kararı çarpıtmaya çalışması hezeyandır. CHP ve kader ortağı HDP ne yaparsa yapsın hükümet sistemi deÄŸiÅŸmiÅŸtir.  

HODRÄ° MEYDAN! KANITLAMAYAN ÅžEREFSÄ°ZDÄ°R

Bazı sözde araÅŸtırma ÅŸirketleri 16 Nisan sonuçlarına atlamış, partimize oy veren kardeÅŸlerimizin 3'te 2'sinin Hayır dediklerini açıkladı. Bunların savurduÄŸu palavradır. MHP'ye oy veren kardeÅŸlerimizin hangi oranda Evet, hangi oranda Hayır dediÄŸini ispatlamayan, alçaktır, ÅŸerefsizdir. Hodri meydan. Bizim alnımız açık, sözümüz doÄŸrudur. MHP 16 Nisan'da Evet demiÅŸtir. 

ERDOĞAN'IN AK PARTİ'YE DÖNMESİ

Fiili durumun hukuki bünyeye kavuÅŸması saÄŸlanmış olacaktır. Yeni sistemin sonucudur ki bizim de buna 'Hayırlı olsun' demekten baÅŸka sözümüz olmayacaktır. Artık hiçbir mazeret kalmamıştır. MHP, terörizmin belini kırmak için devleti ve hükümeti ile bir ve beraberdir. 

ABD'YE YPG TEPKÄ°SÄ°

TSK, Sincar ve Karakoçak Dağı'ndaki terör hedeflerine operasyon düzenlemiÅŸtir. Gerekirse Kandil'de bir gece görünmek gerekir demiÅŸtim. 12 yıl sonra Sayın CumhurbaÅŸkanı da 'Bir gece ansızın gelebiliriz' demiÅŸtir. Devlet olmak budur, bunu gerektirecektir. Sayın CumhurbaÅŸkanı'nın çıkış ve iradesi deÄŸerlidir. ABD'nin hem nalına hem de mıhına vurması abesle iÅŸtigaldir. ABD bayraklarının taşınıp dalgalandırılması en hafif ifade ile teröre çanak tutmaktır. Sayın ErdoÄŸan'ın 16 Mayıs'ta yapacağı ABD ziyaretinde Suriye ve Irak'taki geliÅŸmeleri konuÅŸması beklentimizdir.  ABD'den açık destek alan terör örgütlerinin saldırılarında füze kullandıkları iddialar gündeme bomba gibi düşmüştür. Vatan evlatlarımıza füze fırlatan caniler, gerçekten emri kimden almıştır. "

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.