Sosyal Medya

Güncel

Emniyeti işgal edip FETÖ dosyalarını kaçıracaklardı

15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü tanklarla ele geçirmeye çalışan cuntacıların, örgütle ilgili soruşturma dosyaları ile dijital kayıtları kaçırmayı amaçladıkları ortaya çıktı. Kritik bilgiler, direnen polisler tarafından korumaya alınınca başarılı olmayan darbeci Yarbay Ejder Yıldırım bu kez poislerin öldürülme emrini verdi. Ancak halkın tepkisi hainleri püskürttü



FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü, 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na baÄŸlı zırhlı araçlarla ele geçirilmeye çalışılmıştı. Hazırlanan iddianamede, maÄŸdur polislerin ifadelerine yer verildi. Terörle Mücadele (TEM) Åžube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Abdülkadir Türkyılmaz, saldırı esnasında özellikle FETÖ’yle aktif olarak mücadele eden ÅŸubelerinin hedef alındığına dikkat çekti. YerleÅŸke içerisine giren ilk zırhlı aracın üstüne çıkan rütbeli bir askeri personelin “Canlı polis istemiyorum” ÅŸeklinde bağırdığını belirten Türkyılmaz, araçlardan inip ÅŸubeye giren askerleri gözaltına aldıklarını aktardı. Bir diÄŸer polis memuru Hüseyin Kibar, gözaltına aldıkları teÄŸmen rütbesindeki bir askerin, “Ayakta polis istemediÄŸini” söyleyen komutanın kendilerine öncülük eden Yarbay Ejder Yıldırım olduÄŸunu, polislerin üzerine ilk ateÅŸin de Yıldırım tarafından açıldığını itiraf ettiÄŸini anlattı. Polis memuru Barış Özer, saldırı sırasında darbecilerin ele geçirmeye çalıştığı TEM Åžube Müdürlüğü’ndeki FETÖ terör örgütüne yönelik çalışmalara ait klasörler ile belge ve dijital materyalleri muhafaza altına almaya çalıştıklarını belirtti. Polis memuru Fahri Uyar ise yaralı arkadaÅŸlarını kurtarmak için ellerini havaya kaldırarak askerlere “AteÅŸ açmayın. Yaralımız var. Onu almaya geliyorum” demesine raÄŸmen güvenli alana girecekleri sırada arkalarından yoÄŸun ÅŸekilde ateÅŸ açıldığını, kendisinin de kafasından vurulduÄŸunu beyan etti. Polis memuru Bülent Kaya da gözü dönmüş FETÖ’cü hainlerin yaralıları almalarına dahi müsaade etmediÄŸini ifade etti.
 
Polis memuru Ä°lyas Sökmen ise, 7-8 sivil vatandaşın zırhlı araçların önüne geçerek onları durdurmak istediÄŸini, rütbeli askerlerin vatandaÅŸların üzerine ateÅŸ etmeye baÅŸladığını, bu olayın akabinde müdüriyet içerisindeki sivil ve resmi kıyafetli tüm personelin tekbir sesleri ile ‘Asker polis kardeÅŸtir, hatadan geri dönün, biz bu ülkenin evlatlarıyız’ sloganları eÅŸliÄŸinde askerlere doÄŸru yürüdükleri sırada, rütbeli askerler tarafından ateÅŸ açıldığını, kendisinin Shortland aracı ile araya girerek arkadaÅŸlarına sutre oluÅŸturduÄŸunu, buna raÄŸmen emniyet personelinden vurulanlar olduÄŸunu anlattı.
 
Olayın tanıklarından polis memuru Ä°rfan BektaÅŸ ise ÅŸunları söyledi: “Görevli polis memurları, etrafı zırhlı araçlarla saran askerlere ‘Siz askersiniz, biz polisiz. Çekin gidin. Kimsenin canı yanmasın’ dedi. Askerler ise ‘Hepiniz silahlarınızı bırakın, teslim olun, bu bir darbedir’ karşılığı verdi. Bu sözler sonrasında ‘Ya Allah Bismillah Allahu Ekber’ ÅŸeklinde bağırmaya baÅŸladık. Bunun üzerine zırhlı araçlardan bize ve emniyet binasına doÄŸru ateÅŸ açılmaya baÅŸladı.”
 
FETÖ’nün ele geçirmeye çalıştığı dosyaların, 17/25 Aralık darbe giriÅŸiminin ardından örgüte yönelik çalışmalarla ilgili kritik bilgiler içerdiÄŸi öğrenildi.
 
‘VATANDAÅžLARIN YARDIMIYLA ASKERLERÄ°N ÃœZERÄ°NE YÃœRÃœDÃœK’
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü kahramanca savunarak darbecilerin iÅŸgaline uÄŸramasını engelleyen polis memurları, canlarını hiçe sayıp kendilerine yardıma koÅŸan sivil vatandaÅŸların fedakarlığına da dikkat çekti. Barış Ãœnvay, vatandaÅŸların yardımıyla askerleri etkisiz hale getirdiklerini kaydederken, Murat Özbay, “Müdürlüğün önünü ZPT’lerle kapatan askerlere hitaben ‘Asker geri dön, buradan ayrıl’ ÅŸeklinde bağırdık. Akabinde gelen vatandaÅŸlardan da güç alarak askerlerin üzerine yürüdük” dedi. Öte yandan darbe giriÅŸimi gecesi Jandarma Genel Komutanlığı’na giden Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire BaÅŸkanı Turgut Aslan da cuntacılar tarafından korumasıyla birlikte önce rehin alınmış ardından da gözleri baÄŸlı bir ÅŸekilde götürüldüğü bir odada başına ateÅŸ edilerek infaz eilmek istenmiÅŸti. Ancak Aslan 16 Temmuz sabahı operasyon düzenleyen özel hareket polisleri tarafından ağır yaralı ÅŸekilde bulunmuÅŸtu.
 
 
 
 
KARAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.