Sosyal Medya

Güncel

CHP referandumun iptali için AİHM dilekçesine odaklandı

Referandumun iptali için YSK ve Danıştay’a yaptığı başvurular reddedilen CHP’de AİHM hazırlıkları sürüyor. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 10 gün içerisinde ayrıntılı bir dilekçe hazırlayıp mahkemenin kapısını çalacaklarını söyledi.



CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referandumla ilgili Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesi’ne (AÄ°HM) baÅŸvuruya yönelik hazırlığın sürdüğünü, mahkemeye ayrıntılı ve iyi bir dilekçeyle gitmek istediklerini söyledi. Tezcan, hazırlıkları bir hatfa-10 gün arasında tamamlayacaklarını belirtti. 
 
16 Nisan referandumunda mühürsüz oy pusulası ile zarflarının geçerli sayılması sonrası YSK ve Danıştay’a baÅŸvuran, AYM seçeneÄŸi es geçerek doÄŸrudan AÄ°HM’e gitmeye karar veren CHP’de çalışmalar sürüyor. AÄ°HM’e iletecekleri dilekçe hazırlıklarının sürdüğünü, ayrıntılı ve iyi bir dilekçeyle mahkemeye gitmek istediklerini belirten Tezcan, AÄ°HM’in bu noktada kabul edilebilirlik kararı vermesi halinde bunun referandumlarda bir ilk olacağını söyledi. Tezcan, bugüne kadar AÄ°HM’in halk oylamasına iliÅŸkin bir kararının bulunmadığına iÅŸaret ederek “Sadece yasama meclisi seçimleri açısından veriyor. Bir ilk olacak. Bunun için de ciddi bir hazırlık yapmamız gerekiyor” diye konuÅŸtu. CHP Ä°zmir milletvekili Musa Çam’ın AÄ°HM’e bireysel baÅŸvuruda bulunduÄŸunun anımsatılması üzerine Tezcan, Çam’ın, bunu kendilerine bildirdiÄŸini, baÅŸvuruda bulunmasında sakınca olmadığını söylediklerini anlattı. Tezcan “Parti adına yapılan baÅŸvurunun adı da teknik olarak bireysel baÅŸvuru, gerçek kiÅŸilerin yaptığı da bireysel baÅŸvurudur. Bizimki de bireysel baÅŸvuru olacak ama parti tüzel kiÅŸiliÄŸi adına olacak” deÄŸerlendirmesinde bulundu. -TBMM AA
 
HER ADIMI ATACAÄžIZ
 
Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu liderliÄŸinde önceki gün düzenlenen CHP Ä°l BaÅŸkanları Toplantısı’nın ardından açıklanan sonuç bildirgesinde 16 Nisan’da aldığı kararla tartışılan YSK’nın görevini ihlal ettiÄŸi ve hukuku ayaklar altına aldığı kaydedildi. Halk oylaması için ‘Mühürsüz referandum’ ifadesi kullanılan açıklamada “Görevi kanunlara uymak ve yasaları uygulamak olan kurum adeta bir çete gibi davranarak kanunun açık emirlerine aykırı hareket etmiÅŸ, hukuku tanımak yerine hukuku yok etmiÅŸtir. YSK tarafından alınan karar, seçim güvenliÄŸine yönelik bir darbe, halkın iradesine yönelik bir kumpas giriÅŸimidir. CHP halkımızın hakkını sonuna kadar savunacak, adalet tesis edilene kadar gereken her adımı atacaktır” denildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.