Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatırıma engel var diyene kapım açık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi’nde, Türkiye’de yatırıma engel olmadığını belirterek “Kim bir engel var diyorsa, bakın ben Cumhurbaşkanı olarak kapımı açık tutuyorum. Bize müracaatını rahatlıkla yapar” dedi



Atlantik Konseyi Ä°stanbul Zirvesi özel oturumuna katılan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, tüm giriÅŸimcilerin, yatırımcıların her zaman yanında olmaya devam edeceÄŸini belirtti. Gazete Habertürk'ün haberine göre ErdoÄŸan, Türkiye’de yatırım yapmanın önünde engel olmadığını belirterek ÅŸunları kaydetti:
 
“Kim bir engel var diyorsa, bakın ben CumhurbaÅŸkanı olarak kapımı açık tutuyorum. Bize müracaatını rahatlıkla yapar. Çünkü siyasetçinin görevi yatırımcının önündeki taşı kaldırmaktır. EÄŸer siz önüne engel koyarsanız o ülkede yatırım olmaz. Ama biz o taÅŸları kaldırarak yatırımcının gelmesini saÄŸlayacağız. Bugüne kadar bunu baÅŸardık. BaÅŸbakanlığım döneminde bir ara küresel yatırım 22.5 milyar dolara kadar çıktı. Åžimdi bizim onu yakalayıp daha da ileri taşımamız gerekiyor. Bu adımı da atacağız. Fakat ÅŸundan mutluyum. Ãœlkemde dinamik bir iç yatırımcı portföyümüz var. Onların da dışarıdan yanlarındaki ortaklarıyla bu yatırımları geliÅŸtirmelerinin çok büyük önem arz ettiÄŸini söylüyorum.”
 
‘KÄ°MSE KULAK ASMASIN’
 
ErdoÄŸan, hükümetin teÅŸvik yasası çıkardığını, teÅŸvikte büyük önem arz eden bu paketin yatırımcıya “Artık gel burada yatırımını yap, iÅŸte buyur bak sana ÅŸu kadar muafiyet var. Bu muafiyetlerden de istifade et” dediÄŸini söyledi. Åžu anda birçok yatırımcının bu konuda attığı adımların da kendilerini teÅŸvik ettiÄŸini dile getiren ErdoÄŸan, “Ben CumhurbaÅŸkanı olarak ÅŸu anda tüm giriÅŸimcilerin, yatırımcıların her zaman yanında olmaya devam edeceÄŸim. Ä°kili ve üçüncü ülkelerde de yatırım yapmaya özellikle birlikte devam edeceÄŸiz. Kimsenin bu konuda endiÅŸesi olmasın ve dışarıda yapılan bu yalan yanlış kampanyalara da kimse kulak asmasın. Ben bu kampanyaları yapanlara sesleniyorum; siz önce ÅŸu teröristleri ülkenizde gizlemekten, saklamaktan bir vazgeçin. Özellikle Avrupa” diye konuÅŸtu.
 
‘HAYIR’ DÄ°YENLERI DIÅžLAYACAÄžIZ DEMEK DEĞİL
 
ErdoÄŸan, “16 Nisan referandumunun ABD ve Avrupa tarafından yakinen izlendiÄŸini biliyorsunuz. Ä°nsanlar referandumun etkisini nasıl görmeli?” sorusu üzerine, Türkiye’ye ÅŸu anda samimi bakış serdeden tüm giriÅŸimciler açısından yeni bir dönemin baÅŸladığını söyledi. ErdoÄŸan, “Son birkaç gün içerisinde ekonomideki sıçramanın özellikle yatırım alanlarının açılmasına yönelik atılmakta olan adımların Türkiye’nin bir güvenli liman olarak görülmesi tabii ki bu seçim neticesinin nereye vardığını gösteriyor” diye konuÅŸtu. Amerika’daki seçimlerde yüzde 51, yüzde 52 gibi neticeler alındığını anlatan ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti: “Sanıktan en fazla oyu 51.4 ile ‘Evet’ diyenler kazanmıştır. ‘Hayır’ diyenler 48.6 almıştır. Bu sonuç, ‘bizler ‘Hayır’ diyenleri dışlayacağız’ demek deÄŸildir. Onlar da benim ülkemin insanlarıdır. Devasa adımlar attık. Topraklar bizim.”
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.