Sosyal Medya

Dünya

Trump: Riyad bize adil davranmadı

ABD Başkanı Trump, Washington’un Suudi Arabistan’ı savunmak için ‘çok büyük paralar’ harcadığını savundu ve Riyad'ı Washington'a adil davranmamakla suçladı.



Reuters’e röportaj veren ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’ın ABD’ye adil davranmadığını ve Washington’un Riyad’ı savunmak için çok büyük paralar harcadığını savundu.

Trump, BaÅŸkan olmadan önce seçim kampanyası sırasında da Suudi Arabistan’a benzer eleÅŸtiriler yöneltmiÅŸ ve Suudi Arabistan’ın ABD’nin himayesi altında olmak için yeterince ağırlığını koymadığını savunmuÅŸtu.

Bir yıl önce Wisconsin’de yaptığı bir konuÅŸmada "Kimse Suudi Arabistan’a karşı bir hareket yapamaz çünkü biz onları koruyup kolluyoruz" diyen Trump, buna karşılık Riyad’ın kendilerine yeterince maddi destek saÄŸlamadığını ve ABD’nin büyük para kaybettiÄŸini söylemiÅŸti.

Trump, Mayıs'ın ikinci yarısında Suudi Arabistan’a ve Ä°srail’e olası bir ziyaretinin olabileceÄŸini de ifade etti.

Suudi Arabistan ve diÄŸer körfez ülkeleri, Ä°ran karşıtlığıyla bilinen Trump’tan umutlu. Bölgesel rakipleri Ä°ran ile nükleer anlaÅŸmaya giden Obama’dan sonra Trump'ın Ä°ran’ın bölgedeki etkisini kırabileÄŸini düşünüyor.

Suudi Arabistan'ın Ä°kinci Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman mart ayında Trump ile Beyaz Saray'da buluÅŸmuÅŸtu. Suudi Prens'in danışmanının ifadesine göre iki isim 'Ä°ran’ın bölgeye teÅŸkil ettiÄŸi güvenlik tehlikesi' konusunda hemfikir olmuÅŸtu.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.