Sosyal Medya

Güncel

Albatros'u satan CHP'li belediye başkanı canlı yayını terk etti!

CHP’li İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, sahildeki 30 dönümlük araziye rezidans, otel ve iş merkezi yaptırmaya hazırlanıyor. CHP’li Belediye Başkanı Hasan Akgün ise bir bardak suda fırtına koparıldığı kanaatinde. Katıldığı yayında, "Halk istiyor, itiraz eden 3-5 kişi" diyen Akgün “Bunu ölçmek için neden halk oylaması yapmıyorsunuz” sorusu üzerine ise yayını terk etti.



CHP’li Ä°stanbul Büyükçekmece Belediyesi, sahildeki 30 dönümlük araziye rezidans, otel ve iÅŸ merkezi yaptırmaya hazırlanıyor. Yıllardır devam eden süreçte sona gelindi. Belediye ihaleyi yaptı, ÅŸimdi sonbaharda kazma vurulmaya hazırlanılıyor.

albatros1

Ä°haleyi Katar, Suudi Arabistan ve Yemen’li ortaklarıyla alan Demir Ä°nÅŸaat, Belediye’ye de yakın bir firma. Tartışma hem bu firma üzerinden sürüyor hem de arazinin halkın kullanımına açılması yerine inÅŸaat alanına çevirilmesi üzerine. CHP’li Belediye BaÅŸkanı Hasan Akgün ise bir bardak suda fırtına koparıldığı kanaatinde.

"AYNEN BÖYLE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Akgün, OÄŸhan’ın “Satmasanız olmuyor mu” sorusuna ÅŸu yanıtı verdi:

“Satmasam olmuyordu. Ben belediye baÅŸkanıyım halkın önüne çıktığım zaman onlara projelerimi anlatırım, onların arkasında dururum, halk da bana oy verir. Bu haberleri yapan 3 kiÅŸinin deÄŸil, Büyükçekmece halkının isteÄŸine göre biz hizmetlerimizi yaptık bugüne kadar ve bundan sonra da aynen böyle yapmaya devam edeceÄŸiz. Halk bunun yapılmasını istemeseydi, bizi bugüne kadar desteklemezdi. Amaç baÄŸcıyı dövmekse benim sizinle ve hiçbir basınla iÅŸim olmaz. Ama amaç üzüm yemekse size anlatırım. Bizi hedef alan 3-5 tane özel muhalifin yalanlarına dolanlarına cevap vermek meselesiyse, Hasan Akgün bunlara cevap vermez, baÅŸkalarına gidecekler. ‘Hasan Akgün yeÅŸil sahayı, parkı sattı’ diyen ahlaksızdır. Burasını Ä°stanbul’un bir cazibe merkezi yapacağım. VatandaÅŸ bizden hizmet istiyor. Burayı mezbelelikten kurtardım. YeÅŸil alan falan bahane, gelsinler vereyim ben onlara yeÅŸil alan. Burası deÄŸerli bir yer olmasa ben buraya otel, motel yapar mıyım? Mesire yeri deÄŸerli yer olmaz, deÄŸerli yer otel yeri olur, ticaret yeri olur. Mesire yeri ticaret alanı yapılamayacak yerler olur. Büyükçekmece’den Çatalca’ya kadar mesire yeri çok oraya gitsinler.”

“EN UFAK BÄ°R TEREDDÃœTÃœMÃœZ YOK”

Albatros Parkı’nı alan inÅŸaat firmasıyla, belediyenin iliÅŸkileri de sorgulanan konular arasında. Hasan Akgün konuyla ilgili “Büyükçekmece Basketbol Takımı’nın Kulüp BaÅŸkanı benim. Bölgemizde büyük çaplı inÅŸaatlar yapan Demir Ä°nÅŸaat geçen sene takımımızın sponsoruydu. ‘Demir Ä°nÅŸaat geldi burayı aldı, zaten belediyenin sponsoruydu’ diye yazıp çizeceklerdir, varsın yazsınlar çizsinler. En ufak bir tereddüt ve endiÅŸemiz yok, her ÅŸeyimiz açık” dedi.

CHP’li Belediye BaÅŸkanı “Halk istiyor” diyorsunuz, neden halka sormuyorsunuz” sorusu üzerine

“Ben halkıma sordum, 5 defa bana sandıkta, ‘yürü, arkanızdayız’ dediler. Bundan baÅŸka daha halka sorulur mu? Benim cevaplarım bundan ibarettir, dedikoduyla iÅŸim yok, güle güle” dedi ve yayını terketti.

“GENEL MERKEZÄ° HABERDAR ETTÄ°K”

Hasan Akgün canlı yayında milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Åžeker’in de kandırıldığını söyledi. Akgün’ün kandırıldı dediÄŸi CHP Ä°stanbul Milletvekili Ali Åžeker ise “Belediye’nin adına satışın kayıtlı olması, oradaki güzelim aÄŸaçların olmadığı anlamına gelmiyor. Burada daha önceden günübirlik turistik mesire alanıydı. VatandaÅŸlar olarak talebimiz, burasının kamunun ortak alanı olarak kalması, belediye deÄŸerlendirip halkın kullanımına açabilir. Buranın deÄŸerli bir yer olması, halkın yararlanmayacağı anlamına gelmez” dedi.

Ali Åžeker de konunun halk oylamasıyla halkın kararına bırakılması gerektiÄŸini söyledi. “Peki bu uzlaÅŸmazlık konusunda genel merkez ne düşünüyor” sorusuna Åžeker, “Durumdan genel merkezi haberdar ettik. Bu konuyu partinin yetkili organlarına ilettik. ‘Bölgede vatandaÅŸların bu konuyla ilgili sıkıntısı olduÄŸunu, oranın kamu elinde kalıp, halkın kullanımına açılmasının daha doÄŸru olduÄŸunu düşünüyorum. Orada yeteri kadar rezidanslar, oteller var. Yeteri kadar betona boÄŸuldu, bizim ihtiyacımız olan aÄŸaçlık, koruluk alanlar ve bunları da korumalıyız diye düşünüyorum” diye yanıt verdi.

“KILIÇDAROÄžLU ‘GELECEĞİM’ DEDÄ° GELMEDÄ°”

Albatros Parkı’nın satılmasına karşı çıkan Diren Büyükçekmece Platformu Sözcüsü Dursun KarakuÅŸ da “Belediye baÅŸkanının maalesef olayın başından beri tavrı aynı ÅŸekilde. Amacı direniÅŸe destek veren arkadaÅŸları yalnızlaÅŸtırmak ve iÅŸi küçük kasaba siyasetinin içine çekmeye çalışmak. Onların derdi aÄŸaç deÄŸil, benim koltuÄŸum benzeri sözler üzerinden yürüyor. Gerçek bu deÄŸil. Yıllardır bu alanın yeÅŸil alan olması için mücadele ediyoruz. Bu gücü ve morali de geziden aldık. CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun konudan bizzat haberi var. Hatta Ali Åžeker ve muhtarımız randevu alıp KılıçdaroÄŸlu’yla görüştüğünde ‘Ben iÅŸin böyle olduÄŸunu bilmiyordum. Kesinlikle geleceÄŸim’ dedi ama gelmedi. Bir basiretsizlik var” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.