Sosyal Medya

Güncel

Bülent Arınç: Başbakan'a yalvarıyorum...

Bülent Arınç, canlı yayında yeni parti kuracağı iddialarına yanıt verdi. Mehmet Metiner sert bir dille eleştiren Arınç, OHAL inceleme komisyonunun hayata geçmesi için 'Başbakan'a yalvarıyorum' ifadesini kullandı.



Eski BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç Best FM’e konuk oldu. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Arınç yeni parti kurmayacaklarını, kendisini hala iyi bir AK Parti’li olduÄŸunu söyledi.

Arınç, kendisi hakkında “Gönül dünyamızda yeri yoktur” diyen AKP Milletvekili Mehmet Metiner’e de yanıt verdi. Arınç ÅŸu ifadeleri kullandı: “Metiner kimdir ki sözleri bu kadar kıymetli olsun, internet sitelerinde kendine yer bulsun. Benim de gönül dünyamda bir sinek ısırığı kadar yeri yok. Ä°yi bir siyasetçi deÄŸil, çok yanlış hareketler yapılıyor. Mecliste sevilmediÄŸinin de tanığıyım. Adıyaman’da son sıradan seçilmiÅŸti. Adıyaman’dan geldiler bize yalvardılar bunu bizden alın. Fitne çıkarıyor dediler. Onu oradan alıp Ä°stanbul’da orta sıralara verdiler. Ben kendisinin AK Parti’ye bir ÅŸey kattığını düşünmüyorum. Kendisi daha önce de baÅŸka siyasi partilerde yer almıştı.

ORTAÄžININ TUTUKLANMASI

HAZMETMEM MÜMKÜN DEĞİL

Manisa'da ne hikmetse bir çok FETÖ suçlamasıyla bir çok kiÅŸi gözaltına alındı. Bunların arasında çok iyi tüccar, çok iyi eÄŸitimci, çok iyi avukatlar da var. Bunlar sempati düzeyinden ötesine gitmemiÅŸler. Bunları hazmetmem mümkün deÄŸil. Bunlar devlete darbe giriÅŸimi yapan kiÅŸilerle iÅŸbirliÄŸi yapmış deÄŸiller. HSYK'dan bir ricam var. 18 ay oldu. Ne olur buradaki savcılara ÅŸunu sorun aradan 2 yıla yakın zaman geçti. Bu adamlarla ilgili neden bir dava açmıyorsunuz, tutukluluk durumlarını inceleyip de neden tahliye etmiyorsunuz? Suçlarını yüzüne okumuyorsunuz? Evrensel hukuk kurallarına göre suçlamalar yüzüne okunur. Benim ortağımla aradan 1 yıl geçtikten sonra ne gibi suçlama olduÄŸunu bilmiyorum ama Manisa’da haksızlık ve zulme varan olaylar var. Sadece Manisa’da deÄŸil her yerde var.

BAÅžBAKAN'A YALVARIYORUM

Bu zulüm olaylarını gözden geçirmekte fayda var. FETÖ ile mücadele hukuk içinde yapılmalı. Kurduğumuz partinin içinde 'adalet' kelimesi var. Sayın Cumhurbaşkanı zulmü sevmez. Başbakanımız zulmün yanında olmamıştır. O yüzden bu zulmün incelenmesinde fayda var. 3 ay oldu OHAL inceleme komisyonunun kurulacağının duyurulması. Ancak hala faaliyete geçmedi. Rica ediyorum hükümetten. Bunun bir an önce hayata geçmesinde fayda var. Başbakan Binali Yıldırım'a bu açıdan yalvarıyorum."

BUNDAN SONRA NE YAPACAK?

Arınç bundan sonra ne yapacağına dair şöyle konuÅŸtu:  "Maddi destek bulursam vakıf kuracağım. Siyasi ahlak için çalışmalar yapacağım. Hukuk danışmanlığı ve hukuk arabuluculuÄŸu yapmak istiyorum."

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.