Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan AK Parti'nin başına ne zaman geçiyor?

AK Parti’de olağanüstü kongre tarihi belli oldu. 21 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel başkan olması bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım 363 gün süren genel başkanlık görevini, Erdoğan’a teslim edecek.



AK Parti’de daha önce Ramazan sonrası yapılacağı açıklanan olaÄŸanüstü kongrenin 21 Mayıs’ta düzenleneceÄŸi bildirildi.  16 Nisan referandumu ile ‘partili cumhurbaÅŸkanlığı’na yasal dayanak saÄŸlanınca CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın tekrar partisine dönüş yolu da açılmış oldu. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan da AK Parti’ye üye olmak için YSK’nın kesin sonuçlarını açıklamasını beklediÄŸini söylemiÅŸti. YSK da 16 Nisan kesin sonuçlarını 11-12 gün içinde açıklayacağını duyurmuÅŸtu.
 
AK Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre 2 Mayıs’ta Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplanarak olaÄŸanüstü kongre kararı alacak. Parti tüzüğüne göre kararın ardından 45 gün içinde olaÄŸanüstü kongrenin toplanması gerekiyor. Ramazan’ın 26 Mayıs’ta baÅŸlaması nedeniyle parti yönetiminin bu tarihten önce olaÄŸanüstü kongreyi toplamak istediÄŸi ifade ediliyor. Bu nedenlerle 21 Mayıs’ın en uygun tarih olarak ortaya çıktığı ve resmen imza altına alınmasa da prensipte bu tarihin kararlaÅŸtırıldığı bilgisi kulislere sızdı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.