Sosyal Medya

Güncel

15 Temmuz'un Amerika ayağı

Bir grup avukat; ABD'deki FETÖ temsilcileri ve örgütle bağlantılı Savcı Preet Bhrara, New York Senatörü Charles E. Schumer, Michael Rubin ve Graham E. Fuller gibi isimlerin aralarında olduğu 17 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak bu isimlerin kim olduğunu yazdı.



Dilipak'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Çağlayan Adliyesi dün ilginç bir suç duyurusuna sahne oldu. Mehmet Sarı ve Rıza Saka'nın da aralarında bulunduğu bir grup avukat, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili olduğu veya örgüte yardım ettiği belirtilen yurtdışındaki bazı tanınmış isimler hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

O DİLEKÇE

Dilekçede yer alan 17 isim, son yıllarda Türkiye'ye yönelik giriÅŸilen hemen hemen tüm karanlık oyunların baÅŸ aktörleri konumunda bulunuyor. Kumpas davaları ile baÅŸlayan, MÄ°T TIR'larının durdurulması ve 17/25 Aralık operasyonları ile devam eden, ardından 15 Temmuz darbe giriÅŸimiyle ‘ülkeyi açıktan iÅŸgal' boyutuna ulaÅŸan olaylar zincirinde kuklalar ve onları yönlendiren ABD'lilerin hedef alındığı dilekçede ÅŸu isimlerin görüldükleri yerde yakalanıp sorgulanmaları istendi:

“New York Senatörü Charles (Chuck) E. Schumer, eski New York Bölge BaÅŸsavcısı Singh Preet Bharara, OFAC BaÅŸkanı David Cohen, TAA / Turkic American Alliance; Türk Amerikan BirliÄŸi BaÅŸkanı Faruk Taban, TCC / Turkish Cultural Center; Türk Kültür Merkezi Avukat Zafer Akın, TCAE / Turqouise Counsil Of Americans And Euroasians; Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi Kemal Öksüz, Rumi Forum'dan Emre Çelik, ‘Stratejist' Michael Rubin, eski emniyet müdürü Ahmet Sait Yayla, eski CIA mensubu Henry Barkey, eski CIA mensubu Graham E. Fuller, Mid-Atlantic Federation Of Turkic American Associations (Orta Atlantik Türk Amerikan Federasyonu) Mahmut Yeter, TABN (Türk Amerikan Ä°ÅŸ Grubu) Talha Saraç, FETÖ'nün ‘Beyaz Saray Ä°mamı' Recep Özkan, FETÖ'nün kasası Burak YeneroÄŸlu, hazırladığı haritayla Türkiye ve bölge ülkelerini parçalara ayıran Ralph Peters ve eski CIA Direktörü John Brennan.”

KÄ°M BUNLAR?


Sorgulanması istenen 17 kiÅŸiden 4'ü bu fotoÄŸraf karesinde. ABD'deki FETÖ kurumlarını yöneten Mahmut Yeter, Faruk Taban, Kemal Öksüz ve Talha Saraç, 17-25 Aralık 2013 darbe giriÅŸiminin hemen öncesinde CHP lideri KılıçdaroÄŸlu ile bir araya gelmiÅŸti.

Listede FETÖ'cü firari polis ÅŸefi Ahmet Sait Yayla ile örgütün ‘Beyaz Saray Ä°mamı' olarak görevlendirdiÄŸi Recep Özkan da var.

Sorgulanması istenen isimlerin başında eski ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) BaÅŸkanı David Cohen geliyor. ABD'nin Ä°ran'a yönelik yaptırım kararına uymayıp komÅŸusuyla ticari faaliyete devam eden Türkiye'ye, 17-25 Aralık 2013'te Halkbank üzerinden büyük bir operasyon yapılmıştı. FETÖ üyelerinin kullanıldığı ‘yolsuzluk' kılıflı darbe giriÅŸimi sırasında Ä°stanbul'a gelerek soruÅŸturmayı bizzat takip eden Cohen, Obama yönetiminin ‘finansal sopasını tutan isim' olarak biliniyor. Cohen'in başında bulunduÄŸu OFAC, tüm dünyada ABD'nin mali istihbarat operasyonlarını yürütüyor. ABD'nin belirlediÄŸi kurallar dışında hareket eden hangi ülke varsa bir süre sonra karşısında CIA mensubu Cohen'i buluyor. Åžu an CIA Direktör Yardımcılığı görevini yürüten Cohen, ABD politikalarına direnen baÅŸta Türkiye ile Brezilya olmak üzere birçok ülkede karanlık operasyonlar yürütüyor.

FETÖ'nün ABD'de nasıl yapılandığını gösteren en güzel örneklerden biri Hindistan asıllı eski New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara oldu. Türkiye ile Ä°ran arasında yürütülen ve ABD tarafından ‘yasadışı' olarak görülen ticaretin oyuncularından Rıza Sarraf, seyahat için gittiÄŸi ABD'de Bharara'nın talimatıyla gözaltına alınmıştı. FETÖ ile girdiÄŸi yakın iliÅŸki dikkatlerden kaçmayan Bharara, Obama'nın yerine seçilen Trump tarafından geçtiÄŸimiz günlerde ani bir kararla kovuldu. 

Dilekçede ismi geçen Amerikan GiriÅŸimcilik Enstitüsü (AEI) uzmanı Michael Rubin, 15 Temmuz darbe giriÅŸimini öven söylemleriyle dikkat çekti. Neo-Con ve Ä°srail yanlısı kimliÄŸiyle tanınan Rubin, sosyal medyada yazdığı Türkçe mesajlarla CIA adına psikolojik harekat yürütüyor. ErdoÄŸan'a yönelik nefret dolu ifadeler kullanan Rubin, 16 Nisan'daki halkoylamasında ‘EVET' çıkmasıyla adeta deliye dönmüş durumda. Rubin, ‘hizmet' etiketiyle mesajlar yazarak FETÖ iÅŸbirliÄŸini açıktan ilan ediyor.

Dilekçede FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'de ikamet etmesi için yaptığı ‘yeÅŸil kart' baÅŸvurusuna kefil olan eski CIA Direktörü ve RAND düşünce kuruluÅŸu danışmanlarından Graham Fuller de var. 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası birçok hainin Gülen'le irtibatını itiraf etmesine raÄŸmen Fuller, terörist başını evladı gibi savunmuÅŸ ve “Gülen'in darbe ile iliÅŸkisi yoktur” demiÅŸti. ‘Ä°slam'sız Dünya' ve ‘Siyasal Ä°slam'ın GeleceÄŸi' gibi kitapların yazarı Fuller, Gülen'in ihanet ÅŸebekesini “gelecekte Ä°slam'ı temsil edecek tek yapı” olarak tanımlamıştı.

15 Temmuz ihanetini Büyükada'daki bir otelde, çoÄŸu CIA personeli ekibiyle birlikte takip edip yönlendiren Henry Barkey'in listede bulunması sürpriz olmadı. Wilson Center OrtadoÄŸu Direktörü Barkey, Gülen'in ‘yeÅŸil kart' alması için ona referans olan isimlerden biri. Barkey de tıpkı Graham Fuller gibi 15 Temmuz'un FETÖ ile baÄŸlantısı olmadığı tezini iÅŸleyenlerden. Hatta Barkey bir adım daha ileri gidip, “Gülen örgütünün CIA ile hiçbir iliÅŸkisi yok” demiÅŸti.

Türkiye'ye geldiÄŸinde gözaltına alınması istenenler arasındaki Charles Ellis ‘Chuck' Schumer, ismi FETÖ ile anılan önemli bir isim. ABD'de Demokrat Parti'nin New York Senatörü olan Schumer, FETÖ'cü kiÅŸi ve kurumlardan aldığı milyonlarca dolara ulaÅŸan bağışlarla dikkat çekmiÅŸti. Schumer, aldığı paraların karşılığını vererek, ABD siyasetinde FETÖ'nün savunuculuÄŸunu yapıyor. Schumer 2015'te Türkiye'deki FETÖ üyelerinin gözaltına alınmasını eleÅŸtirerek bir uyarı mektubu kaleme almış ve 100 üyeli ABD Senatosu'ndaki 74 isme bu metni imzalatmıştı.

RUBÄ°N Ä°LE Ä°LÄ°GLÄ° BÄ°R UYARI

Bu Rubin denen adam, daha önce de BÇG'lilerle çalışıyordu. Bu adam burada hangi üniversitelerde, hangi STK'larla kol kola idi bakın bakalım. Gezi'de kimlerle beraberdi..

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.