Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den ABD'ye 30 kilometre uyarısı

Türkiye, Sincar’da harekat öncesi tüm muhatapların bilgilendirildi, terör örgütü PKK üslerine asla izin verilmeyeceğini belirterek uyardı.



Türkiye'nin, 24 Nisan gecesi 02.00'de Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı'nda PKK hedeflerini, Suriye kuzeyindeki Karaçok Dağı'nda ise YPG hedeflerini vurmasının ardından ilk tepki ABD'den geldi. ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'in, "endiÅŸe duyuyoruz" sözlerine Türkiye sert tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise, terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da yeni üsler kurmasına asla müsaade edilmeyeceğini açıklarken, Dışişleri Bakanlığı operasyon öncesinde, ABD ve Rusya dahil tüm askeri ve diplomatik kanalların bilgilendirildiğini duyurdu.

Açıklamada, "Sınırımızdan 30 kilometre derinlikte PKK mevzilerinden uzak durulması konusunda da gerekli uyarıları yapmıştık" denildi.

"TÃœM TARAFLAR BÄ°LGÄ°LENDÄ°RÄ°LDÄ°"

DışiÅŸleri Bakanlığı, Sincar operasyonuna iliÅŸkin tüm taraflara bilgi verdiÄŸini açıkladı. DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, ABD'yi haberdar ettiklerini belirterek, "ABD'ye askerlerini belli bir çizginin ötesine, yani sınırımızdan 20-30 kilometre güneye çekmelerini kendilerine de söyledik" diye konuÅŸtu. 

"ASLA MÃœSAADE EDÄ°LMEYECEK"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sincar ve Karaçok bölgelerine çok baÅŸarılı bir operasyon yaptığını belirterek, "Herkes ÅŸunu iyi bilmelidir ki PKK terör örgütüne ve onun uzantılarına kesinlikle Sincar'da yeni bir üs kurmaları imkânı tanınmayacaktır. Bu konuda arzumuz uluslararası iÅŸ birliÄŸinin en üst düzeyde oluÅŸturulmasıdır. Bunu yaparken de müttefiklerimizle olabilecek en üst düzeyde iÅŸ birliÄŸine önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.