Sosyal Medya

Dünya

Kremlin'den Erdoğan'ın sözlerine yanıt geldi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın avukatı değil, uluslararası hukukun savunucusu olduğunu vurguladı.



Peskov'a, Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Reuters'e verdiÄŸi röportajda Rusya lideri Putin'den duyduÄŸunu söylediÄŸi bir açıklama soruldu.

Peskov, bu soruyu "Esad'ın desteklenmesine gelirsek, Rusya ve Putin'in Esad konusundaki tavrı deÄŸiÅŸmedi. Bu tavır herkes tarafından iyi biliniyor" diye yanıtladı.

ErdoÄŸan söz konusu röportajda, "Sayın Putin hatta bana ÅŸu ifadeyi bile kullanmıştır: 'ErdoÄŸan beni yanlış anlama ben Esed'in avukatı deÄŸilim' demiÅŸtir. Bunu bana Sayın Putin söyledi" demiÅŸti.

Öte yandan Peskov şöyle devam etti: "Putin'in Esad'ın avukatı olmadığı cümlesine gelirsek, bu, yeni bir ÅŸey deÄŸil. Bu, ilk kez CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'la yapılan telefon görüşmesinde söylemiÅŸ bir ÅŸey de deÄŸil. Putin, bu cümleyi bir dizi röportajda söylemiÅŸti. Putin, Esad'ın avukatı deÄŸil. Kendisi, uluslararası hukukun avukatı ve savunucusu."

"Putin, bir ülkenin geleceğinin nasıl olacağının üçüncü kişiler ya da ülkeler tarafından belirlenmesine izin verilmemesi gerektiğine inanıyor" diye ekleyen Peskov, şu vurguyu yaptı: "Putin'in düşüncesine göre, Suriye'nin geleceği ne Ankara'da ne Washington'da ne Paris'te ne Berlin'de ne de Moskova'da belirlenebilir. Suriye'nin geleceğinin nasıl olacağına sadece Suriye halkı karar verebilir. Putin'in avukatı olduğu fikirler tam olarak bunlardır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.