Sosyal Medya

Güncel

CHP Kanal İstanbul'a karşı

CHP İstanbul Milletvekili Yedekci "Kanal İstanbul'un yapılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.



CHP Ä°stanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Meclis'te düzenlediÄŸi basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun gündemine "torba yasanın" geldiÄŸini belirterek, kendilerinin de bu vesileyle Kanal Ä°stanbul Projesi'nin yasal alt yapısının hazırlanma çalışmalarından haberdar olduklarını söyledi.

"TORBA YASA KANAL İSTANBUL PROJESİ İÇİN HAZILANDI"

Yedekci, "torba yasayla" çeÅŸitli kanunlarda deÄŸiÅŸikliklerin önerildiÄŸini ve hukukun arkadan dolanılmasının söz konusu olduÄŸunu savunarak, "CHP olarak daha önce Anayasa Mahkemesine giderek iptal ettirdiÄŸimiz maddeler tekrar aynı ÅŸekliyle getiriliyor ve sanki hiç iptal edilmemiÅŸ gibi bir intiba yaratılmaya çalışılıyor. Torba yasanın asıl amacının, su yolu adı altında isimlendirilen Kanal Ä°stanbul Projesi'nin hayata geçirilme çalışması olduÄŸu kanaatindeyiz." diye konuÅŸtu.

"HİÇBİR ŞEKİLDE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kanal Ä°stanbul Projesi'nin Ä°stanbul için ölümcül tehlikeye sahip olduÄŸunu ileri süren Yedekci, proje güzergahı içerisinde yer alan su havzaları, ormanlar ve birinci derece doÄŸal sit alanlarının yok edileceÄŸini öne sürdü. Yedekci, "Biz, hiçbir ÅŸekilde Kanal Ä°stanbul'un yapılmasına izin vermeyeceÄŸiz. Bununla ilgili toplumsal muhalefetin harekete geçeceÄŸine eminiz." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.