Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Geleceğimiz için dayanışmaya ihtiyacımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Geleceğimiz için dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi. Öncelikli meselenin bilimsel uygulamalarla geleceğe yürümek olduğunu kaydeden Erdoğan, referandum tartışmaları için ‘millet iradesine insafsızlık’ değerlendirmesi yaptı.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, özel oturumu takip etmek üzere geldiÄŸi TBMM’nin giriÅŸinde 16 Nisan referandumu ve Türkiye önündeki süreci deÄŸerlendirdi. “GeleceÄŸimiz için dayanışmaya ihtiyacımız var” diyen ErdoÄŸan, milletin 16 Nisan’da iradesini otaya koyduÄŸunu kaydederek “Bu yüksek katılımla iradesini ortaya koyan milletimizin, özellikle bu yaklaşımını hiçe saymak öyle zannediyorum ki hakikaten insaf dışı olur” dedi. Meclis Åžeref Holü’nde gazetecilere konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı, ÅŸu mesajları verdi: “Bütün mesele duygusallığı bir kenara bırakıp, hissiyatı bir kenara bırakıp, öncelikle bilimsel uygulamaların ışığı altında, geleceÄŸe yürümektir. Milletin iradesine de saygı duyarak geleceÄŸi inÅŸa ve ihya etmek en önemli adımımız olacaktır. Bu yüksek katılımla iradesini ortaya koyan milletimizin, özellikle bu yaklaşımını hiçe saymak öyle zannediyorum ki hakikaten insaf dışı olur. Ben milletime çok teÅŸekkür ediyorum. Åžimdi de milletimin vekilleri önümüzdeki dönemi bu parlamentoda çok daha güçlü kılacaktır.”   
 
ErdoÄŸan’ın sabah saatlerinde ise CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde çocukları ağırladı. ErdoÄŸan, koltuÄŸunu 4’üncü sınıf öğrencisi YiÄŸit Türk’e devretti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk’e kısa vadede AK Parti’ye üye olarak genel baÅŸkan olmayı düşünüp düşünmediÄŸi sorulunca araya ErdoÄŸan girdi. CumurbaÅŸkanı “Niye olmasın? Madem ki veriyor bu hakkı, bu yetkiyi; dediÄŸi gibi niye olmasın?” yanıtını verdi. 10 yaşındaki Türk’e görevini devrederken “Sizler bizim geleceÄŸimizsiniz, güvencemizsiniz” diyen ErdoÄŸan, hem 23 Nisan hem de Miraç Kandili dolayısıyla iki bayramın bir arada yaÅŸandığını hatırlattı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının sadece Türkiye’de olduÄŸunu kaydeden ErdoÄŸan, öğütlerde de bulundu. Çocuklara anne, baba ve öğretmenleri dışında kimsenin elini öpmemelerini isteyen ErdoÄŸan “Öyle çıkar bazen ellerini, ayaklarını uzatanlar çıkar. Bunları hep gördük bu ülkede; ama bundan sonra bunlar olmayacak” diye konuÅŸtu. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk, cahillikle savaşılması gerektiÄŸini söyledi.
 
GENEL BAÅžKANLIK SÄ°NYALÄ°
 
Türk’e cumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemi üzerinden mevcut cumhurbaÅŸkanına bazı haklar doÄŸduÄŸu hatırlatılarak, kısa vadede AK Parti’ye üye olup, genel baÅŸkan olmayı düşünüp düşünmediÄŸi de soruldu. Bu soruya ErdoÄŸan yanıt vererek, “Niye olmasın? Madem ki veriyor bu hakkı, bu yetkiyi; dediÄŸi gibi niye olmasın?” diye ifadelerini kullandı. Sistem deÄŸiÅŸikliÄŸiyle beraber kabinede bir revizyon beklenip beklenmediÄŸi sorusuna ise Türk, “Bu günümüzün, Çocuk Bayramının konusu deÄŸil” diye yanıt verdi. Daha sonra çocuklara Külliye’yi gezdiren ErdoÄŸan, miniklere yaptığı konuÅŸmasında onlara baktığında kendisini daha da genç hissettiÄŸini söyledi. Çocuklara Rıfat Ilgaz ve Abdurrahim Karakoç’un ÅŸiirlerini okuyan ErdoÄŸan “Öfkenin de, sevginin de hesapsız olduÄŸu bu döneminizi doyasıya yaÅŸayın” dedi, ardından özel oturuma katılmak için Meclis’e geçti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.