Sosyal Medya

Güncel

AGİT'e ait bir araca saldırıldı! Ölü ve yaralı var

Hükümet birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki ateşkes sürecini izlemek üzere Ukrayna'nın doğusunda bulunan bir AGİT gözlemcisinin hayatını kaybettiği bildirildi.



Avrupa Güvenlik ve Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı'ndan (AGÄ°T) yapılan açıklamada, Ukrayna'nın doÄŸusunda bir gözlemcinin bugün hayatını kaybettiÄŸi belirtildi. Açıklamada, gözlemciyi taşıyan aracın ülkenin doÄŸusundaki Luhanks'ta bir mayının üzerinden geçtiÄŸi kaydedildi.

KURZ TWÄ°TTER HESABINDAN SALDIRIYI DOÄžRULADI

AGİT'in dönem başkanlığını yürüten Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, çatışmaların sürdüğü Ukrayna'nın doğusunda mayının patlaması sonucu bir AGİT gözlemcisinin hayatını kaybettiğini, bir gözlemcinin de yaralandığını belirtti.

Kurz, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Meslektaşımızın ölümü tüm AGÄ°T için ÅŸok oldu" dedi. Olayın derhal açıklığa kavuÅŸturulması gerektiÄŸini belirten Kurz, sorumlulardan hesap sorulması gerektiÄŸini ifade etti.

RUS YANLILARI Ä°LE HÃœKÃœMET BÄ°RLÄ°KLERÄ° ARASINDAKÄ° ATEÅžKESÄ° Ä°ZLÄ°YORLARDI

AGÄ°T'e baÄŸlı yüzlerce gözlemci, Ukrayna'nın doÄŸusunda hükümet birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında sık sık ihlal edilen ateÅŸkesi izlemek üzere ülkede bulunuyor. Ukrayna'da 2014 yılında baÅŸlayan çatışmalardan bu yana 10 binin üzerinde kiÅŸi hayatını kaybetti. Avrupa BirliÄŸi, Ukrayna krizinde ayrılıkçılara destek verdiÄŸi iddiasıyla Moskova yönetimine yaptırım uyguluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.