Sosyal Medya

Güncel

Sözcü'nün manşeti yine yalan çıktı

Referanduma gölge düşürmek için her yola ve yalana başvuran Hayır cephesi sandık kavgasında fena yakalandı.



Ä°stanbul Kartal’da ‘hayır’ oylarını ‘evet’e çevirmek isteyen AK Parti’lilerin CHP’lilere saldırdığını öne sürülen Sözcü’nün ‘Referandum Gazileri’ baÅŸlıklı haberinin yalan olduÄŸu ortaya çıktı. 

Olayın CHP provokasyonu olduÄŸu anlaşıldı. 16 Nisan referandumunda Ä°stanbul Kartal’daki 2073 nolu sandıkta, 359 oy kullanıldı. Bunların 353’ü kabul edilirken, 6 oy geçersiz sayıldı. 

Ancak sandıktaki oy sayımı sürerken, CHP’li bir gözlemcinin “Bu oy pusulasındaki ‘evet’ yeteri kadar belirgin deÄŸil, geçersiz” ifadesini kullanması üzerine AK Parti sandık görevlisi Ä°sa Arslan itiraz etti. 

Arslan, talebe  “Geçersiz sayılan oyu görmek istiyorum” diyerek karşı çıktı. 

Tartışmaya konu olan oy pusulası Arslan’a gösterilmeyince olay arbedeye dönüştü. Bu sırada sandık başında CHP gözlemcisi olarak bulunan yeÅŸil kazaklı bir kiÅŸi, AK Parti’lilerin üzerine sandalye atmaya çalıştı.

ASIL ŞİKAYETÇİ BİZİZ

Arslan yaÅŸananları şöyle anlattı: 

“O sırada yine CHP adına gözlemcilik yapan ve basındaki haberlerden adının Melisa Mey olduÄŸunu öğrendiÄŸimiz hanımefendi, CHP’li gözlemcinin bize atmaya çalıştığı sandalyenin çarpmasıyla kazayla kafasından yaralandı. 

Aslında CHP’li gözlemci, bizim arkadaÅŸlarımıza sandalye ile vurmak isterken kendi arkadaşına vurdu. Olay sırasında CHP’li üyelerin attıklarıyla ben de ayağımdan yaralandım, baÅŸka bir arkadaşımızın da ayağında kırıklar oluÅŸtu. Rapor aldık, ÅŸikayetçi olduk. Asıl maÄŸdur biziz.”  

ALÇAK PROVOKASYON

Sözcü gazetesinin dün birinci sayfasında ‘Referandum Gazileri’ baÅŸlığıyla verilen haberde, sandık başında AK Parti’lilerin saldırısı sonucu boynunun kırıldığı öne sürülen Melisa Yet’in ve CHP’li Barış YarkadaÅŸ’ın fotoÄŸrafına yer verildi. 

Haberde, sandık başında gözlemci olan Melisa Yet’in bir ‘Cumhuriyet kadını’ olarak saldırıya uÄŸradığı havası verilmeye çalışılıyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.