Sosyal Medya

Güncel

HDP de referandum sonuçlarını AİHM'e taşıyor

Baydemir Referandum sonuçlarının 'meşru' olmadığını söyleyerek, YSK'nın itirazlarını reddinin ardından AYM ve AİHM'e gideceklerini söyledi.



HDP, CHP ve Vatan Partisi, mühürsüz oy pusulası ve zarflarının YSK tarafından geçerli sayılması kararının referandum sonuçlarına ÅŸaibe düşürdüğünü söyleyerek, referandumun iptali için baÅŸvurmuÅŸ ancak YSK bu baÅŸvuruları reddetmiÅŸti.

"AYM VE AİHM'E GİDECEĞİZ"

Osman Baydemir, HDP genel merkezinde düzenlediÄŸi basın toplantısında YSK'nın reddinin ardından HDP'nin hangi hukuk yollarına baÅŸvuracağının sorulması üzerine ÅŸunları kaydetti:

"YSK'nın hukuksuz kararının ardından ikinci aÅŸama AYM'ye ve AÄ°HM'e gitmektir. Bunlardan etkin bir sonuç alınacak anlamı çıkmamalıdır. Ancak kayıtlara geçmesi, tarihe not düşülmesi açısından da bu mekanizmalara baÅŸvuracağız."

"UMUTSUZLUK YOK"

Baydemir, CHP'nin Meclis'ten çekilmeyi deÄŸerlendirdiÄŸini hatırlatılarak HDP'nin de bunu deÄŸerlendirip deÄŸerlendirmediÄŸinin sorulmasına karşılık "Umutsuzluk yok, tam tersine umutlanmamız için yeteri kadar nedenimiz var, hayır veren milyonlar var, yeter ki ortak paydalarda buluÅŸalım" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.