Sosyal Medya

Güncel

Savcılıktan Cübbeli Ahmet için karar

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen, Ahmet Mahmut Ünlü'nün satranç oyunuyla ilgili sözlerine takipsizlik kararı verildi.



Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen, Ahmet Mahmut Ãœnlü'nün sosyal medyada yer alan bir videosunda, “Satranç tavladan da kumardan da beter, satranç oynamaktansa ateÅŸi tutmak daha hayırlı… Oynayana bakan da domuz eti yiyen gibidir" sözlerine takipsizlik kararı verildi. 

Takipsizlik kararında Ünlü'nün sözlerinin ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında olduğu belirtildi.

Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca verilen takipsizlik kararında, Mücahit Bayraktar'ın suç duyurusunda bulunduÄŸu belirtildi. 

Söz konusu suç duyurusunda Ahmet Mahmut Ãœnlü'nün halkın dini inançlarını kullanarak sömürmek suretiyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiÄŸi belirtilerek, “Şüpheli Ãœnlü'nün 1 Ocak 2017'de sosyal medyada yer alan bir videosunda yaptığı açıklamada, 'Satranç tavladan da kumardan da beter. Satranç oynamaktansa ateÅŸi tutmak daha hayırlı. Satranç oynayan kiÅŸi insanların en yalancısı, oynayanlarda ölürken kelime-i ÅŸahadet nasip olmayabilir. Satranç oynayan lanetlenmiÅŸtir. Oynayana bakan da domuz eti yiyen gibidir" ÅŸeklinde söylemde bulunduÄŸu belirtildi.

ÜNLÜ: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KULLANDIM

Suç duyurusu üzerine baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında ifadesi alınan Ahmet Mahmut Ãœnlü, “Tavla ve satrancın caiz olmadığını söylerken Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı tarafından Ä°slam ve Toplum isimli ilmihalini dikkate aldım. 119-120-121 sayfalarında satrancın haram olduÄŸuna dair görüşlere yer verilmiÅŸtir. Ben bu konuda düşünce ve ifade özgürlüğümü kullandım. Suç olduÄŸunu düşünmüyorum" dedi.

SUÇ İŞLENMEDİĞİ BELİRTİLDİ

Takipsizlik kararında ÅŸikayete konu paylaşımda “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçunun iÅŸlenmediÄŸi, şüphelinin sosyal medyada yapmış olduÄŸu paylaşımın ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında olduÄŸu ifade edildi. 

Atılı suçtan Ahmet Mahmut Ünlü hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.