Sosyal Medya

Güncel

Hedef şaşırtmak için dünyanın dört bir yanından sahte ihbar yağıyor

FET֒nün, 15 Temmuz’un kilit ismi Adil Öksüz’ün saklandığı yerin belli olmaması için dünyanın dört bir yanından sahte ihbarlar yaptığı ortaya çıktı. Örgüt bu hamlesiyle gerçek ihbarları gölgelemeyi amaçlıyor. İstihbarat kaynaklarına göre ise Öksüz hala Türkiye’de.



FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri imamı Adil Öksüz, darbe giriÅŸiminin üzerinden 9 ay geçmesine raÄŸmen halen yakalanamadı. Öksüz, 16 Temmuz sabahı Akıncı Ãœssü’nde gözaltına alındıktan sonra Ankara Batı Adliyesi’nde çıkarıldığı nöbetçi mahkemenin kararıyla serbest bırakılmış ve izini kaybettirmiÅŸti. Uçakla geldiÄŸi Ä°stanbul’dan SIR plaka otomobiliyle Sakarya Akyazı’ya gittiÄŸi belirlenmiÅŸ ve aramalar da buradan baÅŸlamıştı. Ancak darbe girÅŸiminin iki numaralı faili ve 15 Temmuz’un sivil ayağının lideri olan Öksüz’ün izine hiçbir yerde rastlanmadı. Güvenlik birimlerine göre Öksüz henüz yurtdışına çıkmayı baÅŸaramadı. Fakat bu süreçte FETÖ’nün de Öksüz’ün yakalanmasını engellemek için her yolu denediÄŸi kaydedildi. Karar’ın istihbarat kaynaklarından aldığı bilgilere göre, dünyanın her yerinden Öksüz’le ilgili yoÄŸun ihbarlar yapılıyor. FETÖ üyelerinin yaptığı ihbarlarla güvenlik birimlerini bunaltmak ve yanıltmayı amaçladığı belirtiliyor.
 
4 MİLYON TL ÖDÜL
 
Öksüz’ün yakalatacak ihbara 4 milyon TL ödül verilmesi nedeniyle tedirgin olan FETÖ’nün, vatandaÅŸlardan gelecek bilgileri karartmak için bu yöntemi kullandığı ifade ediliyor. Öksüz’ün yurtdışında olduÄŸuna iliÅŸkin çok sayıda ihbar yapılması ise dikkat çekici olarak deÄŸerlendiriliyor. Öksüz’ün kaçtığı izlenimi verilerek Türkiye’deki arama çalışmalarının sekteye uÄŸratılmasının hedeflendiÄŸi kaydediliyor. Öksüz için en yoÄŸun ihbarların FETÖ’cülerin ağırlıkta olduÄŸu ülkelerden gelmesi ise dikkat çekiyor. BaÅŸta Almanya, Hollanda, Ä°sviçre, ABD, Ä°ngiltere, Ä°sviçre ve Afrika ülkelerinden ‘Öksüz burada’ ÅŸeklinde yoÄŸun ihbarlar geliyor.
 
KRÄ°PTO HÃœCRELER KORUYOR
 
Ä°stihbarat kaynaklarına göre yurtdışından gelen ihbarlar, darbe giriÅŸiminin karakutusunun yurtdışında olduÄŸu izlenimi verme amacı taşıyor. Bu nedenle Öksüz’ün kaçmayı baÅŸaramadığı kanaati güçlendi. Öksüz’ün FETÖ’nün Türkiye’deki kripto hücrelerinden destek gördüğünü belirten kaynaklar, kafasını dışarı çıkartamayacak kadar sıkıştığı, ilk hareketinde yakalanacağı deÄŸerlendirmesi yapıyor. Vatandaşın Öksüz konusuna çok duyarlı olduÄŸunu da belirten kaynaklar, gerçek ihbarların sahtelerinden ayrıştırıldığı soruÅŸturmada takibin çok kapsamlı yapıldığını ifade etti.
 
 
KARAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.