Sosyal Medya

Güncel

Kadir Topbaş bir daha aday olmayacağını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye başkanlığına bir daha aday olmayacağını duyurdu.



Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Meclis 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın yönettiği oturumda 2016 yılında yapılan çalışmaları ve yapılacak projeleri anlattı.

VATANDAÅž KARARINI VERDÄ°

16 Nisan Referandumuna da deÄŸinen TopbaÅŸ, “Türkiye artık prangalarından kurtulup milli iradenin doÄŸru anlamda yansıdığı bir yönetim sistemine geçti. VatandaÅŸ bunu kararını verdi. Bu kararı veren tüm yurttaÅŸlara ve oylamaya katılan herkese teÅŸekkür ediyorum" dedi.

GELECEĞİMİZE YAZIK OLUYOR

TopbaÅŸ'ın sunumundan sonra kürsüye CHP'li Meclis üyesi Hakkı SaÄŸlam çıktı. Ä°stanbul'un yönetimi konusunda TopbaÅŸ'a ağır eleÅŸtirilerde bulunan SaÄŸlam'ın konuÅŸması sırasında tansiyon zaman zaman yükseldi. KonuÅŸmasına "Sayın TopbaÅŸ'ın anlattıklarını bilmesek inanacağız" diyerek baÅŸlayan SaÄŸlam, “23 yıldır yönettiÄŸiniz Ä°stanbul'a onarılması imkansız yaralar bıraktınız. Bir gününüz bir diÄŸer gününüzü, bir sözünüz bir sözünüzü tutmuyor, bu kente acı çektiriyorsunuz. Zulüm, kötülük yapıyorsunuz. GeleceÄŸimize yazık oluyor" diye konuÅŸtu.

HAKSIZLIK KÖTÜ BİR ŞEYDİR

Ä°BB bünyesinde çalışan taÅŸeron işçilere kadro sözü verildiÄŸini belirten SaÄŸlam, “Niye kadro vermiyorsunuz. Neden sözünüzde durmuyorsunuz. Haksızlık kötü bir ÅŸeydir. Size de haksızlık yapılacak. Sayın TopbaÅŸ bir gün siz de haksızlığa uÄŸrayacaksınız. Yanınızda bizleri, insan haklarını savunan sosyalistleri, solcuları, Cumhuriyet Halk Partilileri bulacaksınız" dedi.

"BU CÄ°DDÄ° BÄ°R Ä°THAMDIR"

CHP'li SaÄŸlam, Faaliyet raporunda 2016 yılında verildiÄŸi belirtilen 637 ihale ile ilgili olarak, “Sizin gibi düşünmeyen, size oy vermeyen ve hakkıyla ihale alan bir kiÅŸi var mı? Biz göremiyoruz" diye sordu. SaÄŸlam'ın bu sorusuna, TopbaÅŸ yeniden kürsüye çıkarak yaptığı konuÅŸmasında sert çıktı. TopbaÅŸ, “Bir ifade ki 'Sizden olmayan kime ihale verdiniz', bunun için yargı sürecini baÅŸlatacağım. Bunun cevabı verilecek. Bu nasıl bir itham. Ä°hale herkese açık, herkes girer alır. Kimsenin siyasi kimliÄŸine bakmayız, kim olduÄŸuna bakmayız. Bu ciddi bir ithamdır. Bunu söyleyen yargı önünde kalkıp cevabını vermesi gerekir" dedi.

VÄ°CDANIN ELVERDÄ° MÄ°?

SaÄŸlam'ın ardından bir diÄŸer CHP'li Meclis üyesi Tarık Balyalı kürsüye çıktı. Ä°BB'nin Vatan Caddesi üzerinde aldığı arsa hakkındaki iddiaları meclis kürsüsüne taşıyan Balyalı, “Belediyemizin kasasından az para çıkmasını istiyoruz. Ama Sayın BaÅŸkan ulusal basında iddia edilenlere göre, FETÖ destekçisi bir firmaya arsasını satın almak suretiyle kaynak aktarıyor. Sayın BaÅŸkandan rica ediyorum, lütfen buraya çıkıp bu FETÖ destekçisi firmaya kaynak aktardı mı, aktardıysa da gereÄŸini yapın" dedi.

TopbaÅŸ'ın ikinci kez kürsüye gelerek yaptığı konuÅŸmada, “Ãœzüldüğüm bir ÅŸey, 'FETÖ terör örgütüne yardım ettiniz mi?'. Lafa bak ya, nasıl bir iÅŸ, nasıl bir mantık, nasıl bir ahlak bu. Söylerken vicdanın elverdi mi diye düşünüyorum. Kalbiniz asla yanıltmaz. Zannediyorum ki bunu soran kendi kalbinde bunu doÄŸru olmadığını biliyordur" dedi.

"BU SON DÖNEMİM"

CHP'lilerin 'Bu yol sizi nereye götürecek' ÅŸeklindeki eleÅŸtirilerine TopbaÅŸ “Ä°stanbul'da 3 dönemdir baÅŸkanlık yapıyorum. Bu son dönemim. Çok merak ediyorsanız, canınız çok sıkılırsa çizmelerimizi giyeriz. Ve hizmet üretenin her daim yanında oluruz" diyerek karşılık verdi. TopbaÅŸ'ın bu cevabı alkışlarla karşılandı.

Konuşmaların ardından oylanan 2016 Faaliyet raporu CHP'nin itirazlarıyla oyçokluğu ile kabul edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.