Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan tehdit gibi açıklama

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Türkiye'ye charter uçuşların durdurulmasının hâlâ geçerli bir ihtimal olduğunu söyledi.



DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu'nın geçen hafta Rusya'dan charter uçuÅŸları konusunda bir sıkıntı yaÅŸandığı yönünde haberleri üzerine herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını açıklamasından sonra Rusya'dan konu ile ilgili yeni bir açıklama daha geldi.

Sokolov, Türkiye'ye charter uçuÅŸların durdurulabileceÄŸi uyarısının hâlâ geçerli olup olmadığı yönündeki soruya, "Pozisyonumuz deÄŸiÅŸmedi. (Rus havacılık ajansı) Rosaviatsiya bir uyarıda bulundu. Bu uyarının içeriÄŸini gördünüz. Åžu anda buna ek olarak verilebilecek bir bilgi yok" yanıtını verdi.

Rus havayolu şirketleri 10 Nisan'da Rosaviatsiya'dan, Türkiye'deki iç siyasal durum nedeniyle bu ülkeye charter uçuşların durdurulabileceği uyarısının yer aldığı bir telgraf almıştı.

Kommersant gazetesi, Rosaviatsiya'nın Rus havayolu ÅŸirketlerini uyarmasının, ABD'nin 7 Nisan'da Suriye'yi vurması sonrası Rusya—Türkiye iliÅŸkilerinin gerginleÅŸmesinin bir sonucu olduÄŸunu iddia etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.