Sosyal Medya

Dünya

Avusturya "evetçi" Türklerden intikam almaya hazırlanıyor...

Avusturya, Türkiye’de yapılan anayasa değişikliği referandumu sonrasında çifte vatandaş konumundaki Türklere yönelik önlemleri sertleştirmeye hazırlanıyor. Referanduma Avusturya'da katılan seçmenlerin yüzde 73,23'ü evet yönünde oy kullanmıştı...



% 73,23 evet % 26,77 hayır...
38.215 evet 13.972 hayır

Avusturya, Türkiye’de yapılan anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi referandumu sonrasında çifte vatandaÅŸ konumundaki Türklere yönelik önlemleri sertleÅŸtirmeye hazırlanıyor. Referanduma Avusturya'da katılan seçmenlerin yüzde 73,23'ü evet yönünde oy kullanmıştı...

Türkiye'nin yönetim sistemini değiştirecek Anayasa değişikliği oylaması yurtta olduğu kadar gurbette de büyük heyacan içinde yaşandı.

Yurt dışında yaklaşık bir milyon 400 bin oy kullanıldı... Bunların 52 bini Avusturya'dan oy veren seçmenlerdi...

Türkiye'deki genel görünümün aksine yurt dışı oylarda evet oranı yüzde 59'u aştı... Avusturya'da ise bu oran yüzde 73,23 evet şeklinde gerçekleşti...

Avusturya'da yaşayan 38 bini aşkın Türk'ün evet oyu vermesi Viyana yönetimini kızdırdı...

PARA CEZASI VERMEYE HAZIRLANIYORLAR

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Avusturya vatandaşı olduktan sonra yasadışı yollarla yeniden Türk vatandaşı olanlara para cezası verilmesi konusunda hazırlık yapıldığını açıkladı.

Avusturya basınında yer alan haberlere göre, bugün bakanlar kurulu toplantısı öncesinde açıklama yapan Sobotka, yasadışı olarak yeniden Türk vatandaşlığını alanların Avusturya vatandaşlığının iptalinin yanı sıra, gelecekte 5 bin Euro da para cezası vermelerini sağlayacak yasal düzenleme yapacaklarını söyledi.

FEDERAL YASA ÇIKARTILACAK

Düzenlemenin federal yasa olarak yapılması öngörülürken, taslak metnin mayıs ayı başında hazır olması bekleniyor. Kurier gazetesi konuya ilişkin internet sayfasında yer verdiği haberde, yakın zamanda Avusturya vatandaşlığına geçen Türklere mektup gönderileceği bilgisini paylaşırken, Avusturya vatandaşlığını alan Türklere yeniden Türk vatandaşlığına geçmeleri durumunda bunu bildirmekle yükümlü oldukları konusunda uyarılacağını da yazdı.

Avusturya’da yaÅŸayan Türk vatandaÅŸlarının dörtte üçünün, referandumda “evet” yönünde oy kullanmasının 70 ve 80’li yıllarda uyum konusunda hatalar yapıldığını gösterdiÄŸini kaydeden Sobotka, gelecekte benzer hataların tekrarlanmaması için sığınmacılar konusundaki üst sınırın azaltılması gerektiÄŸini de savundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.