Sosyal Medya

Dünya

NYT, NATO'yu Türkiye'ye müdahale etmeye çağırdı!

New York Times ve CNN, Trump'ın Erdoğan'ı referandum kutlaması için aramasını hazmedemedi. New York Times NATO'nun Türkiye'ye müdahale etmesi gerektiğini yazdı.



ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), anayasa deÄŸiÅŸiklikleriyle ilgili Pazar günkü referandum hakkında "Türkiye'de demokrasi kaybetti" baÅŸlıklı bir baÅŸyazı yayımladı. 

NATO'yu Türkiye'ye müdahale etmeye çağıran gazete,  Trump'ın ErdoÄŸan'ı aramasını da "ÅŸok edici derecede yanlış bir karşılık" olarak yorumladı.

İşte o yazıdaki skandal ifadeler:

"Bu referandum, Erdoğan'ın uzun bir zamandır Türkiye'nin parlamenter sistemini güçlü bir başkanlıkla değiştirme çabasının da başarıya ulaştığı anlamına geliyor. Her ne kadar Türkiye, NATO'nun hayati bir üyesi olsa da demokratik değerler üzerine inşa edilen bu ittifak içerisinde giderek ayrışan bir üyeye dönüşüyor.

Erdoğan, Avrupa ve Amerika ile çatışmaya girdi, Batı karşıtı düşmanlıkları ateşledi ve Rusya ile flört etmeye başladı.

NATO ÃœLKELERÄ° "TÃœRKÄ°YE'DEKÄ° DEMOKRASÄ° SAVUNUCULARINA" CESARET VERMELÄ° 

NATO ülkeleri, ErdoÄŸan'ın otokratik eÄŸilimlerini kontrol altına almak için ellerinden gelen her ÅŸeyi yaparken, Türkiye'de demokrasi savunucularına da cesaret vermelidir.

TRUMP'IN ARAMASI ÅžOK EDÄ°CÄ°

Beyaz Saray, BaÅŸkan Trump'ın Pazartesi günü ErdoÄŸan'ı telefonla kutladığını açıkladı. Bu, ÅŸok edici derecede yanlış bir karşılık oldu.

SOKAK Ä°MASI!

Nihayetinde, Türkiye'de demokrasi yeniden canlanacak olursa bu, ErdoÄŸan'ın dayattığı otoriter sistemi kabullenmek istemeyen milyonlarca Türk'ün sayesinde olacak. Haklarını ve özgürlüklerini geri almanın bir yolunu bulacaklar."

CNN GÖLGE DÜŞÜRMEYE ÇALIÅžTI

Trump'ın daha önce "Siz yalan habersiniz" diyerek tepki gösterdiÄŸi CNN de, iki lider arasındaki telefon görüşmesini hazmedemedi ve yine iÅŸ başına geçti.

CNN, Trump-ErdoÄŸan görüşmesiyle ilgili karalama kampanyası yaparak, "Görüşmede referandumdan ziyade, bölgesel konular ve NATO konuÅŸuldu" iddiasına yer verdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.