Sosyal Medya

Güncel

Danimarkalı AGİT üyesi de PKK'lı çıktı

Danimarkalı üye Nikolaj Villumsen'in de aktif olarak 'Hayır' kampanyasına katıldığı hatta YPG için yardım topladığı ortaya çıktı.



Birlik Listesi (Enhedslisten) Partisi Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Danimarka Delegasyonunun 5 üyesinden birisi olarak, AKPM adına halk oylaması süresince Ä°zmir’de oy verme iÅŸlemini ve sayımını takip eden Villumsen söylemleriyle terör örgütü PKK’ya da açıkça destek veriyor.

KARDEÅž PARTÄ°LERÄ° HDP

Partisi Birlik Listesi ile HDP’nin kardeÅŸ parti olduÄŸunu vurgulayan ve Türkiye’yi sık sık ziyaret eden Villumsen, Türkiye ziyaretlerinde genellikle HDP’li parlamenterleri ve belediye baÅŸkanlarını ziyaret etmesiyle biliniyor.

Danimarkalı AGİT üyesi de PKK'lı çıktı

'HAYIR' OYU Ä°STEMÄ°ÅžTÄ°

Yurt dışındaki seçmenlerin oy verme iÅŸlemlerinin sürdüğü günlerde Birlik Listesi Sözcüsü ve Milletvekili Pernille Skipper ile birlikte sosyal medya üzerinden bir video yayınlayan Villumsen, Danimarka’daki Türk vatandaÅŸlarına seslenerek, halk oylamasında "Hayır" oyu vermelerini istemiÅŸti.

Danimarkalı AGİT üyesi de PKK'lı çıktı

Sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan posteri ve örgütün bez parçalarının önünde konuÅŸtuÄŸu fotoÄŸraf paylaşımları da yapan Villumsen , Danimarka medyasına verdiÄŸi demeçlerde PKK’nın Avrupa BirliÄŸinin (AB) terör örgütleri listesinden çıkarılması gerektiÄŸini savunmuÅŸtu.

Danimarkalı AGİT üyesi de PKK'lı çıktı

YPG İÇİN PARA TOPLADI

179 sandalyeli Danimarka Parlamentosunda, Birlik Listesi’nin 14 parlamenteri arasında yer alan Villumsen, 2014 yılında terör örgütü PKK/PYD'nin uzantısı YPG'ye, parti olarak topladıkları 53 bin 500 kronluk (yaklaşık 28 bin lira) bağışı örgütün elebaşı Salih Müslim’e Kopenhag’da teslim etmiÅŸti.

Danimarka medyasında geniÅŸ yer alan bağışın tesliminde konuÅŸan Villumsen, silah alımı da dahil paranın istenildiÄŸi gibi kullanılabileceÄŸini vurgulamıştı. Parlamentodaki Danimarka Halk Partisi (DF), Birlik Listesi’nin terör suçu iÅŸlemiÅŸ olabileceÄŸini dile getirmiÅŸ ve polisin bu konunun üzerine gitmesini istemiÅŸti. Uyarıları dikkate almayan Birlik Listesi, 2015 yılında da yine aynı ÅŸekilde 65 bin 247 kronu (yaklaşık 35 bin lira) terör örgütü YPG’ye bağışlamıştı.

Danimarkalı AGİT üyesi de PKK'lı çıktı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.