Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ahmedinejad: İran da politikasını değiştirmeli

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran dahil bölge ülkelerinin özellikle Suriye



Eski Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Mahmud Ahmedinejad, Ä°ran, Türkiye ve Suudi Arabistan baÅŸta olmak üzere bölge ülkelerinin özellikle Suriye’deki politikasını deÄŸiÅŸtirmesi gerektiÄŸini söyledi.

Al Jazeera’ye demeç veren Ahmedinejad, Suriye’de çözümün ancak Ä°ran ve Körfez ülkelerinin de taraf olduÄŸu ciddi bir diyalogla gerçekleÅŸebileceÄŸini ifade etti:

“Herkesin politikasını deÄŸiÅŸtirmesi lazım. Suudi Arabistan, Türkiye, Katar, Kuveyt, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve hatta Ä°ran, Umman ve Suriye’nin de mevcut dış politikasını deÄŸiÅŸtirmesi lazım. Beraber oturup, neden birbirimizle savaÅŸtığımızı konuÅŸmamız lazım. Neden? Bu savaÅŸ dışarıdan bize dayatılan bir savaÅŸ. Hepimizi zayıflattı ve kendi kaynaklarımızı tüketti. Bu çok kötü. Ciddi bir diyalog için çaÄŸrı olması lazım. Barışı ve uyumu saÄŸlamak için aramızdaki ortak noktalardan yola çıkmamız gerek.”

Ä°ran’ın dini lideri Ali Hamaney’nin aksi yöndeki tavsiyesine raÄŸmen Mayıs ayında Ä°ran’da düzenlenecek cumhurbaÅŸkanı seçimleri için adalığını açıklayan Ahmedinejad, Hamaney’in kendisinden aday olmamasını istemediÄŸini, sadece o yönde bir tavsiyede bulunduÄŸunu belirtti.

Ahmedinejad, Ä°ran’ın iç ve dış konjonktürü nedeniyle adaylığını açıklamaya ihtiyaç duyduÄŸunu söyledi.

Al Jazeera'nin Mahmud Ahmedinejad röportajının tamamı 20 Nisan'da yayınlanacak.

Kaynak:Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.