Sosyal Medya

Dünya

New York Times: Trump'ın Erdoğan'ı araması yanlıştı

ABD'de yayın yapan gazete, Donald Trump'ın referandumdan sonra Erdoğan'ı arayarak tebrik etmesinin yanlış olduğunu yazdı.



ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), anayasa deÄŸiÅŸiklikleriyle ilgili Pazar günkü referandum hakkında "Türkiye'de demokrasi kaybetti" baÅŸlıklı bir baÅŸyazı yayımladı.

"EN İYİ ŞEY YÜZDE 48 HAYIR ÇIKMASI"

Yazının giriÅŸinde, "Türkiye'deki referandum ile ilgili söylenebilecek en iyi ÅŸey, oy verenlerin yüzde 48,7'sinin CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın otokratik yönetimini güçlendirmek adına attığı en aşırı adıma karşı çıkmasıdır." ifadelerine yer verildi.

Gazete, tüm bunlara raÄŸmen ErdoÄŸan'ın elde ettiÄŸi bu zaferin Türkiye'yi "deÄŸiÅŸken ve kindar bir adamın" ellerine bıraktığını belirtti.

TRUMP'IN ERDOÄžAN'I ARAMASI YANLIÅžTI

"NATO ülkeleri, ErdoÄŸan'ın otokratik eÄŸilimlerini kontrol altına almak için ellerinden gelen her ÅŸeyi yaparken, Türkiye'de demokrasi savunucularına da cesaret vermelidir." ifalelerinin kullanıldığı yazıda Turmp'ın tebrik telefonu ilgili de bir eleÅŸtiri yer aldı;

"Beyaz Saray, BaÅŸkan Donald Trump'ın Pazartesi günü ErdoÄŸan'ı telefonla kutladığını açıkladı. Bu, ÅŸok edici derecede yanlış bir karşılık oldu.

Nihayetinde, Türkiye'de demokrasi yeniden canlanacak olursa bu, Erdoğan'ın dayattığı otoriter sistemi kabullenmek istemeyen milyonlarca Türkün sayesinde olacak. Haklarını ve özgürlüklerini geri almanın bir yolunu bulacaklar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.