Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

'Sosyal destek, kanserle mücadelede çok önemli'

Kanser hastalarının tıbbi tedaviden en iyi faydayı elde etmelerinde ve hastalık sürecinde yaşanan psikososyal sorunları en aza indirmelerinde sosyal desteğin önemli bir role sahip olduğu belirtildi



 Ä°stanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri BirliÄŸi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, kanser hastalarının tıbbi tedaviden en iyi faydayı elde etmelerinde ve hastalık sürecinde yaÅŸanan psikososyal sorunları en aza indirmelerinde sosyal desteÄŸin önemli bir role sahip olduÄŸunu bildirdi.

Orhan, yaptığı yazılı açıklamada, kanserin, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi olduğunu belirtti.

Tanı ve tedavideki yenilikler, sağlık kuruluşlarından yararlanma olanaklarının artması, diğer hastalıkların tedavisindeki gelişmeler ve buna bağlı ortalama yaş süresinin uzaması gibi çeşitli nedenlerle hastalığın öneminin daha da arttığını ifade eden Orhan, sağlık sorunuyla baş edebilmek için kanser ve tedavisi hakkında doğru bilgiyi edinmenin gerekli olduğuna değindi.

Orhan, Kanser SavaÅŸ Haftası kapsamında yapılan çeÅŸitli etkinliklerle toplumun bilgilendirilmesinin amaçlandığını aktardı.

Kanser hastalarının sosyal desteÄŸe sahip olmalarının hastalıkla mücadele sürecinde çok önemli bir yer tuttuÄŸuna iÅŸaret eden Orhan, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Kanser hastalarının tıbbi tedaviden en iyi faydayı elde etmelerinde ve hastalık sürecinde yaÅŸanan psikososyal sorunları en aza indirmelerinde sosyal destek önemli bir role sahiptir. Bu baÄŸlamda, birliÄŸimize baÄŸlı modern cihazlarla donatılmış, kapsamlı onkoloji merkezine sahip, kanser tedavisinde ülkemizin öncü merkezlerinden olan Kartal Dr. Lütfi Kırdar EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesinde, hastalara sunulan moral desteÄŸiyle tıbbi tedavi süreci desteklenmektedir."

Öte yandan açıklamada, Kartal Dr. Lütfi Kırdar EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Onkoloji Merkezinin modern cihazlarla donatıldığı ve kanser tedavisinde Türkiye'nin öncü merkezlerinden birisi konumunda olduÄŸu ifade edilerek, moral ve motivasyon yüksekliÄŸinin iyileÅŸme süreçlerine katkısı göz önünde bulundurularak hastalar için origami (kağıt katlama), canlı müzik, nefes egzersizleri, sürpriz doÄŸum günü gibi etkinlikler düzenlendiÄŸi kaydedildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.