Sosyal Medya

Güncel

CHP'nin 'itiraz' klasiÄŸi

Her kaybettiği seçimde “hile var” diyen CHP, yine sonuçlara itiraz etti. Bazı CHP’liler “hile var” dedi, bazıları “meşruiyet için yüzde 51’in yetmeyeceğini” savundu



Bir seçim klasiği haline gelen CHP itirazları bu referandumda da devam ediyor. 2014 yerel seçimlerinde yaşanan elektrik kesintisini, sonuçları manipüle etmek için kullanan CHP, 2015 Kasım ayında gerçekleşen genel seçimde de oyların dışarıda mühürlenip sandığa atıldığını iddia etmişti. CHP, 16 Nisan referandumunda aldığı yenilgi sonrasında da benzer tutumunu sürdürdü.

MEÅžRU DEĞİL (CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Veli AÄŸababa): "Bu oran (yüzde 51.4 oy) usulsüz olduÄŸu gibi Türkiye Cumhuriyeti'ni rejimini deÄŸiÅŸtirme kabiliyeti olan bir oran deÄŸildir. Rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi meÅŸru deÄŸildir.
Ä°PTAL EDÄ°LSÄ°N: (CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bülent Tezcan) MeÅŸruiyet tartışmasını sona erdirecek ve milleti hukuk ekseninde rahatlatacak tek bir karar vardır, seçimin YSK tarafından iptal edilmesidir

CHP Gurup BaÅŸkan Vekili Özgür Ã–zel: Yüzde 51 ile rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi yapmanın bir meÅŸruiyeti yoktur

CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran: Bu ÅŸartlar altında BaÅŸkanlık sistemi ölü doÄŸmuÅŸtur, meÅŸruiyeti yoktur.
CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan: Çareyi "evet" oyu veren seçmenlere hakarette buldu. Twitter hesabından paylaÅŸtığı mesajında, "Her türlü zorbalığa raÄŸmen, bu ülkenin yarısı cesur ve namuslu ya!.." diyerek, "evet" oyu verenleri "namussuz ve korkak" ilan etmiÅŸ oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.