Sosyal Medya

Güncel

Şimşek: AB ile pozitif ilerleme Türkiye'nin yararınadır

Başbakan Yardımcısı Şimşek, siyasi münazaralar bırakıldığında Türkiyenin en önemli ticaret ortağının AB olduğunu belirtti. Şimşek, “AB ile bizim pozitif ajanda üzerinde ilerlememiz lazım” dedi.



Türkiye 17 Nisan sabahı yepyeni bir döneme uyandı. Ülkede gerçekleştirilmesi planlanan hükümet sistem değişikliğini referandumla halka sunan Türkiye, tercihini evet oyundan yana kullandı. Özel bir televizyon kanalında referandum sonrası ekonominin gündemine ilişkin açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, fiyat istikrarının hükümetin en önemli önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

ÅžimÅŸek, fiyat istikrarının güçlü büyüme, ülkenin kalkınması vatandaşın reel gelirinin artması için önemli olduÄŸuna dikkati çekerek, “Fiyat istikrarının ikincil, tali bir konu olarak deÄŸerlendirileceÄŸine ben asla inanmıyorum” dedi. Avrupa BirliÄŸi’nin (AB) bütün siyasi münazaralar bir kenara bırakıldığında Türkiye’nin en önemli ticaret ortağı olduÄŸunu belirten ÅžimÅŸek, Türkiye’ye gelen doÄŸrudan yatırımların yüzde 75’inin, Türk ÅŸirketlerine ve bankalarına saÄŸlanan finansmanın üçte ikisinden fazlasının, turistlerin üçte ikisinin AB’den geldiÄŸini hatırlattı. Pragmatik bir ÅŸekilde, siyasi münazaralar bir kenara bırakıldığında AB ile ticari iliÅŸkileri baÅŸlı başına canlı tutmak ve geliÅŸtirmenin hem Türkiye hem de Avrupa’nın menfaatine olduÄŸunu ifade eden ÅžimÅŸek, Gümrük BirliÄŸinin güncellenmesinin Türkiye için önemli bir fırsat olduÄŸunu vurguladı. Bununla beraber 18,5 trilyon dolarlık bir Avrupa pazarının Türklere açılacağının altını çizen ÅžimÅŸek, şöyle konuÅŸtu: “Gümrük BirliÄŸi’nin kapsamının geniÅŸletilmesi ile ilgili Ekonomi Bakanlığı tarafından bir etki analizi yapıldı. Çok net bir ÅŸekilde Türkiye’nin milli gelirini artıracak, refah artışına yol açacak, Türkiye’nin aslında bir anlamda toptancı bir anlayışa da reform yapmasının önünü açacak. Çünkü açıldığı zaman dışarıya rekabet artıyor, Rekabetin olduÄŸu yerde inovasyon ve verimlilik art%

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.